Obiceiuri la care ar trebui să renunți deoarece îți pot afecta sănătatea și viața

Cu toții avem obiceiuri la care nu putem renunța, însă pe unele ar trebui să le uităm complet deoarece ne pot afecta alimentația sau sănătatea mintală. 

Obiceiuri la care ar trebui să renunți deoarece îți pot afecta sănătatea și viața

Este greu să îți păstrezi un stil de viață sănătos când în jurul tău există o mulțime de tentații. Însă acesta se construiește în timp. 

Fie că vorbim despre alimentație sau relații, fiecare persoană și-a format anumite obiceiuri. Unele dintre ele pot fi nesănătoase și ne pot afecta organismul, așa cum este consumul ridicat de fast food sau alcool. Iar dacă te gândești că trebuie să urmezi o serie de reguli stricte pentru a renunța la ele, nu este așa, deoarece este vorba despre a avea un stil de viață echilibrat. 

Așadar, iată care sunt obiceiurile la care ar trebui să renunți:

1. Sari peste micul dejun

Nu degeaba se spune că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei. Te poți confrunta cu mai multe efecte negative dacă sari peste micul dejun, cum ar fi oboseală, migrene sau mai multe șanse de a face un atac de cord. Există o mulțime de variante de mic dejun sănătos pe care le poți încerca și care se pregătesc rapid, cum ar fi iaurtul grecesc cu fructe proaspete.

2. Mănânci prea mult fast food

Poate fi o reală provocare să stai departe departe de mâncarea de tip fast food, însă nu imposibil. Îți mai poți face câte o poftă din când în când, dar ar trebui să ai grijă și să nu devină un obicei. 

3. Te uiți prea mult la televizor

Chiar dacă îți place să urmărești filme sau seriale pe Netflix sau pur și simplu ești interesată de tot ceea ce se petrece în aceasă lume, ar trebui să nu devină un obicei, ci mai degrabă un mod de a te relaxa din când în când. Nu spunem că nu ar mai trebui să te uiți niciodată pe Netflix, însă asta te împiedică să fii atentă la lumea reală. Iar în ceea ce privește consumul de știri, aici trebuie să fii atentă la sursele de la care te informezi, să fie unele de încredere deoarece se pot vehicula și foarte multe fake news-uri. 

4. Fumezi

Fumatul este un obicei nesănătos la care ar trebui să renunți. Potrivit Centers for Disease Control and Prevention, fumatul poate crește riscul apariției tuberculozei sau a problemelor imunitare. Dacă ți-ai propus să renunți la fumat, trebuie să faci asta în mod treptat, și nu brusc deoarece riscul de a te reapuca este destul de mare.

5. Consumi prea mult alcool

Un pahar sau poate două de vin nu au făcut rău nimănui, însă consumul exagerat de alcool cu siguranță are efecte negative asupra ficatului și crește riscul apariției depresiei și cancerului. Astfel că, ar trebui să consumi alcool responsabil și să nu uiți să te hidratezi.

6. Nu folosești produse pentru protecție solară

Indiferent de anontimp, trebuie să folosești produse pentru protecție solară deoarece pielea ta poate fi afectată de razele UV. Folosirea unei creme cu factor de protecție solară previne arsurile, semnele îmbătrânirii și diminuează riscul apariției ridurilor și a cancerului. 

7. Petreci prea mult timp pe social media

Acum avem acces la o mulțime de platforme de socializare, de la Facebook, Instagram sau TikTok. Însă faptul că petreci prea mult timp pe aceste platforme te face să nu fii prezentă în viața ta și poate chiar să ratezi momente importante. Orientează-te către socializarea cu prietenii din viața reală și folosește social media într-un scop constructiv.

8. Te deranjează comentariile negative

Cu toții am primit până acum și comentarii mai puțin plăcute sau am aflat că suntem bârfiți. Adevărul este că trebuie să primești în mod deschis aceste comentarii și să nu te lași afectată de persoanele care te judecă. Este normal să avem păreri diferite, însă ar trebui să te înconjori de persoane de la care ai ce învăța.

9. Accepți și relații toxice

Fie că vorbim de relații de prietenie, profesionale sau amoroase, cu toții am avut parte și de interacțiuni cu persoane toxice în jurul nostru. Pentru sănătatea ta mintală este mai bine să te îndepărtezi de persoane care au un comportament toxic. Același lucru ar trebui să îl faci și cu un partener distant emoțional deoarece atitudinea lui te va face să te consumi și să îi pui mereu la îndoială sentimentele. 

10. Întârzii destul de frecvent

Cu siguranță ți s-a întâmplat până acum să ajungi mai târziu la o întâlnire sau la birou din cauza traficului, însă acum nu vorbim de aceste situații, ci de acelea în care în mod constant întârzii. Acest obicei îi va face pe cei din jur să considere că nu ești o persoană organizată și că nu se pot baza pe tine. 

Citește și:
Metode pe care să le pui în aplicare pentru a gestiona stresul în numai câteva minute

Foto: Imaxtree

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din health & diet