Coronavirus în România și în lume: 11 martie 2020

Coronavirus în România: 37 infecții cu coronavirus au fost confirmate până acum, dar șapte dintre pacienți au fost declarați vindecați și au fost externați.

Coronavirus în România și în lume: 11 martie 2020

Coronavirus în România – cele mai importante lucruri pe care trebuie să le cunoști în acest moment!

UPDATE 18.44: Organizația Mondială a Sănătății a declarat pandemie de coronavirus. „Am făcut o evaluare, iar situaţia generată de Covid-19 poate fi caracterizată drept pandemie”, a spus Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al OMS. „Aceasta este prima pandemie cauzată de un coronavirus”, a adăugat el.

UPDATE 17.35: A fost confirmat al 37-lea caz de coronavirus în România. Este vorba de un bărbat, de 47 de ani, din București, care a călătorit la Stuttgart între 26.02-02.03.2020.

În România, la ora 16.30, bilanțul a ajuns la 36 de persoane infectate cu COVID-19.

Cele mai recente cazuri sunt:

 • Un bărbat din București, de 56 ani, care a călătorit în Israel în perioada 22-29 februarie 2020
 • Un bărbat, 55 ani, București, contact cu pacientul din Gerota, asimptomatic
 • Un bărbat, 31 ani, București, aflat în autoizolare
 • O femeie, 53 ani, Covasna, sosită de 08.03 2020 din Italia, aflată în autoizolare
 • Un bărbat în vârstă de 38 ani din Iasi, contact cu un caz confirmat în Varșovia, era în autoizolare din data de 9.03.2020
 • Un bărbat, 42 ani, confirmat în Iași, revenit din Veneția în 2.03.

Până în prezent, 36 de persoane din Maramureş, Timiş, Gorj, Suceava, Olt, Hunedoara, Mureş, Arad, Caraş-Severin, Iaşi şi Bucureşti s-au îmbolnăvit cu coronavirus. Pacienţii depistaţi pozitiv cu COVID-19 în România au vârste între 3 şi 73 de ani. Sunt 15 femei, 16 bărbaţi şi 5 minori. Cele mai multe persoane depistate pozitiv cu CORONAVIRUS sunt din Bucureşti: 15 cazuri.

Restricții noi în România din cauza COVID-19. Activitățile culturale, religioase și de divertisment cu peste 100 de persoane, au fost interzise!

Secretarul de stat Raed Arafat a anunțat miercuri dimineață ce restricții au fost stabilite pentru a limita răspândirea infecțiilor cu coronavirus. Conform hotărârii adoptate astăzi, în România se interzic până pe 31 martie activitățile culturale, religioase, științifice și de divertisment cu peste 100 de persone. De asemenea, muzeele vor fi închise până la finalul lunii.

Măsurile anunțate de secretarul de stat Raed Arafat sunt:

 • Suspendarea temporară pentru 6 luni a distribuției medicamentelor de prevenție și tratare a COVID-19, în afara teritoriului României.
 • Recomandarea decalării inclusiv pentru angajatorii privați care au peste 99 de angajați a programului de lucru pentru personalul care se deplasează cu transportul în comun, în București și municipiile de judet.
 • Pentru instituțiile publice decalarea programului e obligatorie în perioada 12-31 martie. Instituțiile care nu pot, vor găsi soluții alternative.
 • Restricționarea activităților culturale, științifice, religioase si de divertisment, în spații închise până la 100 de persoane, până la 31 martie. Teatre, săli de cinema, toate peste 100 de persoane.
 • Sistarea activităților cu public pentru muzee, până în 31 martie.
 • Suspendarea curusurilor în învățământul superior până la 31 martie.
 • La nevoie structurile de poliție asigură măsurile necesare, inculsiv escorta pentru cei care transportă bolnavi sau suspecți de coronavirus.

Citește și:
Coronavirus: 5 lucruri pe care orice turist trebuie să le pună în aplicare pentru a opri răspândirea Covid-19

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din health & diet