Ce ar trebui să faci pentru a avea un stil de viață echilibrat

Avem un job full-time, o familie, poate chiar și un copil, iar la sfârșitul zilei constatăm că nu avem timp și pentru noi. Ne asumăm responsabilități peste responsabilități, chiar dacă uneori ne suprasolicităm și uităm cât de important este echilibrul pe care ar trebui să îl avem, atât pe interior, cât și pe exterior.

Ce ar trebui să faci pentru a avea un stil de viață echilibrat

Cu siguranță deja ai început să renunți la fast-food, mănânci mai multe fructe și legume, bei cel puțin doi litri de apă pe zi, dormi cele opt ore de somn recomandate, însă rezultate nu apar și te întrebi ce ai greșit. Greșeala nu este la tine, ci la modul în care îți organizezi toate aceste acțiuni.

În primul rând, ar trebui să te întrebi: „Sunt ok cu mine?”; „Sunt mulțumită de persoana care am ajuns astăzi?”; „Sunt în stare să-mi asum atâtea responsabilități?”. Sunt doar câteva dintre întrebările pe care ar trebui să ți le pui înainte de a face o schimbare majoră în ceea ce privește un stil de viață. Pentru a porni o astfel de călătorie, ar trebui să acorzi o mai mare atenție felului în care privești lucrurile.

Maniera în care vezi viața îți dictează și stilul de viață pe care îl ai, astfel că nu ar trebui să faci anumite lucruri doar pentru că sunt la modă, precum adoptarea unei diete vegane care este la mare căutare în acest moment, dar care nu se potrivește tuturor.

Înainte de a-ți schimba stilul de viață, trebuie să te cunoști îndeajuns de bine astfel încât să îți dai seama de ceea ce te împlinește la nivel spiritual, care sunt nevoile tale curente și ce ar trebui să elimini din viața ta. Nu este un drum ușor, mai ales că tentațiile se află la tot pasul, însă cu multă răbdare, încredere și autocontrol vei ajunge acolo unde îți dorești. Iată câteva moduri care te pot ajuta să-ți schimbi stilul de viață:

Acordă atenție oamenilor din jurul tău

Este important să ai alături acele persoane în care ai încredere și pe care te poți baza. Dar ce faci în momentul în care anturajul tău nu este tocmai în regulă și te îndeamnă să faci lucruri pe care nu ți le dorești? Ei bine, în primă fază ar trebui să te îndepărtezi de anturajul respectiv. Știm cât de greu este să ții o dietă, iar prietenii tăi să mănânce mereu de la fast-food. Același lucru se aplică și în cazul în care prietenii tăi obișnuiesc să petreacă mult prea mult timp pe telefon, iar tu încerci să scapi de această dependență. Înconjoară-te doar de acele persoane cu care ai pasiuni comune și în fața cărora simți nevoia să te deschizi.

Ia o pauză în adevăratul sens al cuvântului

Dacă nu te simți deloc mulțumită cu viața ta în acest moment și nu mai ai motivație pentru a continua lucrurile pe care le ai în desfășurare, e clar timpul să iei o pauză, poate una chiar mai lungă. Du-te câteva zile departe de stresul cotidian, poate chiar într-o locație exotică pentru a te deconecta și de a experimenta lucruri noi. Studiile arată că o zi petrecută în natură are puterea de a te reconecta și de a-ți da motivația de care ai nevoie.

Întreabă-te mereu „de ce?”

Înainte de a începe orice schimbare, fie că vorbim de una de ordin financiar sau personal, întreabă-te de ce vrei să faci schimbarea respectivă, care sunt motivele care te-au determinat să o faci. Imaginează-ți că deja ți-ai atins obiectivul pe care ți l-ai propus, cum te simți în acel moment? Este important să ai mintea deschisă și să nu îți dorești ceva care nu are legătură cu realitatea în care trăiești. Același lucru se aplică și în cazul rețelelor sociale. Întreabă-te mereu, înainte de a posta acea poză din club, de ce trebuie să împărtășești cu urmăritorii tăi toate momentele pe care le-ai imortalizat. Unele momente trebuie să le păstrezi doar pentru tine și să te bucuri de ele din plin.

Găsește în prietenii tăi un aliat

În ziua de astăzi, este greu să ai alături prieteni care să nu aibă în spate un interes. Asigură-te că prietenii pe care îi ai îți sunt alături atât în momentele frumoase, cât și în cele mai grele. Indiferent de ceea ce faci, este important să ai susținerea prietenilor și să se bucure pentru reușitele tale. Nu spunem acum că nu ar trebui să ai încredere în nimeni, însă atunci când începi să cunoști persoane noi, ar fi indicat să nu fii foarte deschisă cu ele și să vezi pe parcurs dacă poți avea încredere.

Fii bună cu tine

Înainte de a fi iubită, soție sau mamă, ești om și poți face greșeli. Este normal ca uneori lucrurile să nu iasă așa cum îți dorești și nu ar trebui să te simți vinovată pentru acest lucru. Important este să ai mereu o gândire pozitivă și să crezi că lucrurile își vor găsi o rezolvare. Timpul le rezolvă pe toate și nu, nu este o vorbă spusă doar de amorul artei, ci o realitate. Nu fii atât de dură cu tine și dă-ți ocazia de a greși ori de câte ori se întâmplă. Din greșeli învățăm și trebuie să avem tăria de a recunoaște că nu suntem perfecte.

Text: Iulia Brăslașu

Citește și:
Modurile neașteptate în care stresul îți stimulează corpul și mintea

Foto: Imaxtree

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din health & diet