Lucruri pe care trebuie să le știi dacă ai probleme cu acneea

Persoanele care nu au avut niciodată acnee nici nu-și închipuie cât de dificil este pentru cei ce au această problemă. Pe scurt, persoanele care suferă de acnee se gândesc tot timpul la această afecțiune a tenului și la metodele prin care pot scăpa de ea.

Lucruri pe care trebuie să le știi dacă ai probleme cu acneea

Este frustrant, uneori dureros, dar foarte multe dintre noi trebuie să ne obișnuim cu acneea. Iată opt lucruri care ne trec în fiecare zi prin cap, în legătură cu acneea:

„Oare astăzi pielea mea are o zi bună?”

Când te trezești, unul din primele lucruri la care te gândești este aspectul pielii tale. Probabil că îți atingi fața în speranța că nu ți-au apărut coșuri noi sau că cele vechi s-au mai retras. Aceste descoperiri, bune sau rele, îți vor dicta starea de spirit pentru toată ziua ce urmează.

„Dacă mănânc acest lucru, oare va avea efecte negative asupra tenului?”

Persoanele care suferă de acnee au cele mai multe restricții atunci când vine vorba de dietă. Orice lucru neînsemnat pe care îl consumi poate avea consecințe grave – efectele se pot vedea pe frunte și pe bărbie în câteva ore. Ce este și mai rău e că nu știi niciodată sigur care aliment a fost cel care te-a afectat. Ciocolata? Laptele? Pâinea albă? Cea mai sigură variantă este aceea de a mânca doar salate, dar cine vrea să facă asta?

„Mai am destulă cremă?”

Tratamentele pentru acnee, eliberate pe bază de prescripție medicală, sunt mereu o sursă de stres, pentru că trebuie să te asiguri că ai întotdeauna rezerve suficiente, mai ales dacă pleci în vacanță. Uneori doctorul tău nu este disponibil sau nu găsești ceea ce cauți la farmacie – trebuie să îți calculezi cu exactitate dozele.

„Ar trebui să încerc crema asta ciudată.”

Ai încercat tot felul de soluții pentru acnee și ai petrecut zile întregi citind pe internet sfaturi mai mult sau mai puțin eficiente. De la diferite vitamine la oțetul de mere, ai încercat să aplici zeci de tratamente. Însă, indiferent cât de inutile au fost, nu te vei opri până nu găsești unul care chiar funcționează.

„Mă întreb cum de ea are fața atât de curată.”

Îți formezi obsesii în legătură cu pielea altor persoane, încercând să-ți dai seama ce produse folosesc sau cum decurge igiena lor zilnică. Răspunsul este, probabil, mai simplu: aceste persoane sunt programate genetic să fie lipsite de acnee; dar nu strică să întrebi din când în când. Le vei face, implicit, un compliment și poate chiar vor avea câteva sfaturi utile pentru tine.

„Ar trebui să încep să beau mai multă apă.”

Câte celebrități nu au spus până acum că secretul frumuseții lor constă în faptul că beau multă, multă apă? După ce citești un astfel de interviu, probabil te chinui să bei cât de multă apă poți în ziua respectivă, ceea ce e bine, însă nu este un remediu miraculos.

„Oare acest produs îmi va irita pielea?”

Trebuie să te gândești de două ori înainte să îți aplici orice cremă hidratantă sau alte produse cosmetice. Desigur, ai cel puțin o prietenă care folosește orice îi pică în mână și nu are nicio problemă și o invidiezi profund pentru asta. Ai pierde mult mai puțin timp hotărându-te ce produse să-ți cumperi dacă nu ai avea acnee, dar nu îți poți permite acest lux.

„Dacă aveam și eu acel produs…”

Ai văzut sute de reclame la televizor sau prin farmacii care îți promit că produsul X îți va rezolva toate problemele după 2-3 aplicări. Nu are rost să îți irosești speranțele (și banii) pe astfel de lucruri – cel mai bine ar fi să te duci la un dermatolog înainte de a cumpăra vreun produs.

Citește și:
5 ingrediente anti-îmbătrânire cu efecte extraordinare pentru tenul tău

Foto: Imaxtree

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din beauty