Tendinte in coafura: Extra volum

“Acest stil este anti-boho si reprezinta o reintoarcere la un look mai studiat” explica Sam McKnight Global Hair Ambassador Pantene, referindu-se la formele sculpturale ale parului din prezentarile Vivienne Westwood Gold Label, Clements Ribeiro, Mulberry, Comme des Garcons, Louis Vuitton, Sonia Rykiel, House of Holland si Luella. “Sunt coafuri „studiate” care necesita mai mult efort pentru a fi realizate,” explica aceasta, „pentru ca deriva din tendinta globala de coafura Techno Romance care exploreaza fuziunea de concepte ale tehnologiei si romantismului, tare si moale.”

Pentru prezentarea Vivienne Westwood’s Gold Label de la Paris, arta secolului 17 se impleteste cu influente din curentul punk al secolului 20 in coafuri sculpturale radicale care pareau „distruse”. “Vivienne a prezentat un desen de Inigo Jones al unui barbat cu parul in flacari si acest aspect a influentat forma si culoarea parului,” afirma Sam, care a realizat un „infern” impozant de par vopsit rosu, portocaliu si galben.

Trimiterea lui Clements Ribeiro la ideea ca „regalitatea intâlneste curentul punk” a dus la realizarea mai multor coafuri cu influente din anii `50, `60 si `80. “Printesa Anne a fost o sursa de inspiratie, dar la fel si cornetele de inghetata!” afirma Sam care a creat volumele, cocurile si coafurile cu bucle pe frunte care au adaugat câtiva centimetri la statura fiecarui model.

Coamele imense de par ale lui Mulberry au facut trimitere la starea eterica din filmul Sinuciderea Fecioarelor, “insa mai mari,” afirma Sam, explicând volumul excesiv al parului. Caruselul trimite din nou la inghetata (de data aceasta prin culoare).

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din beauty