Obiceiuri surprinzătoare care pot duce la apariția mai multor toxine în organismul tău

Toxinele se află peste tot în jurul nostru și nu le putem evita, însă există câteva obiceiuri la care ar trebui să fii mai atentă pentru a-ți proteja organismul.

Obiceiuri surprinzătoare care pot duce la apariția mai multor toxine în organismul tău

Toxinele sunt peste tot în jurul nostru și practic este imposibil să le evităm pe toate. Dacă ai început însă să te gândești la lucrurile pe care le faci și îți dăunează, atunci ar trebui să fii mai atentă la aceste obiceiuri zilnice care te pun în contact cu numeroase chimicale dăunătoare organismului tău.

Un lucru foarte important de știut este faptul că organismul nostru reușește să se detoxifieze singur, însă dacă vrei să ai mai multă grijă de tine, încearcă să renunți la aceste obiceiuri:

1. Nu folosești veselă specială pentru cuptorul cu microunde

Este foarte ușor să îți încălzești mâncarea la cuptorul cu microunde, să îți pregătești o gustare rapidă, fără prea multe griji. Dacă îți dorești însă să introduci în corpul tău cât mai puține toxine, este indicat să fii atentă la tipul de veselă pe care îl folosești pentru cuptorul cu microunde.

Există un motiv pentru care au fost create astfel de vase speciale. Dacă folosești o farfurie sau un recipient nepotrivit, la încălzire acesta poate elimina numeroase toxine în mâncarea pe care o pregătești.

2. Aprinzi lumânări parfumate și folosești parfumuri de cameră

Este plăcut să ai o casă în care miroase mereu frumos, însă nu este deloc recomandat să inspiri aceste parfumuri întreaga zi. Fiecare brand are ingrediente secrete pe care le folosește, fără a fi obligat să le publice, așadar nu poți cunoaște toate chimicalele conținute de aceste produse. În plus, de-a lungul timpului, s-a demonstrat că numeroase chimicale au o legătură cu hormonii și alergiile, așadar îți pot afecta serios organismul.

Pentru a te bucura în continuare de o casă parfumată, încearcă să folosești uleiurile esențiale și aerisește cât de des poți.

3. Folosești produse de curățare

Produsele de curățare sunt nelipsite din fiecare locuință, însă acestea pot fi destul de periculoase pentur sănătatea ta. Ele pot aduce în aer diferite substanțe dăunătoare, chiar și atunci când nu sunt utilizate. Este indicat să le depozitezi în locuri cât mai bine închise și, totodată, acolo unde este posibil să încerci să înlocuiești produsele chimice cu unele naturale, de exemplu oțet și bicarbonat de sodiu.

4. Nu ștergi praful

Praful este peste tot și deși pare inofensiv, acesta conține de multe ori particule toxice, de la diferite materiale și substanțe.

Nu ai cum să împiedici apariția acestuia, însă este recomandat să aspiri o dată sau de două ori pe săptămână, să folosești filtre de aer și să speli pe jos aproape zilnic. Totodată, este indicat să îți schimbi încălțămintea atunci când ajungi acasă.

5. Folosești vase anti-lipire

Este minunat atunci când omleta sau clătitele ies perfect, fără să se lipsească, însă aceste tigăi pot fi periculoase pentru sănătatea ta, deoarece au substanțe chimice fluorurate. Din păcate, s-a dovedit că acestea pot avea o legătură cu cancerul, probleme ale sistemului imunitar și chiar infertilitate.

Dacă ești cu adevărat îngrijorată și vrei să faci o schimbare, în locul lor poți alege oale/tigăi din fontă sau materiale ceramice.

6. Nu mănânci produse organice

Este imposibil să consumi doar produse organice, însă poți începe prin a alege fructele și legumele care au mai puține pesticide. În fiecare supermarket vei găsi astfel de produse organice sau bio și, deși pot fi mai scumpe, gândește-te în primul rând la sănătatea ta.

Pesticidele pot fi toxice pentru creier și sistemul nervos, putând afecta și hormonii. Chiar și cele mai mici schimbări te vor ajuta să ai un organism mai sănătos.

7. Folosești produse de îngrijire cu ingrediente toxice

Dacă te gândești serios la toxinele care ajung în corpul tău, este momentul să fii mai atentă și la produsele cosmetice. Citește lista de ingrediente pentru fiecare produs, inclusiv pentru loțiunele de corp, fond de ten sau alte produse de makeup.

Amintește-ți că pielea este un organ și tot ce aplici pe aceasta poate ajunge direct în sânge, deoarece nu există o barieră de detoxifere.

Citește și:
5 metode de detoxifiere la care nici nu te-ai gandit

Foto: Imaxtree

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din health & diet