Care sunt noile măsuri impuse de autorități după ce România va ajunge la peste 2.000 de cazuri de coronavirus

Ministrul de Interne Marcel Vela a anunțat noile măsuri impuse de autorități pentru a proteja populația în fața epidemiei de coronavirus.

Care sunt noile măsuri impuse de autorități după ce România va ajunge la peste 2.000 de cazuri de coronavirus

În contextul în care România se apropie de 2.000 de cazuri confirmate de coronavirus și se pregătește de scenariul 4, Ministrul de Interne Marcel Vela și secretarii de stat Bogdan Despescu și Raed Arafat au susținut o nouă conferință de presă cu privire la noile măsuri și restricții impuse de autorități pentru protecția populației. La începutul discursului său, Marcel Vela a spus că „sunt cele mai dure măsuri luate în România ultimilor zece ani.

Modificările aduse de Ordonanța Militară nr. 4 sunt:

– Persoanele de peste 65 de ani vor avea la dispoziție intervalul orar 20-21 pentru a asigura nevoile animalelor de companie sau domestice, pentru aceste ieșiri nefiind nevoie de semnarea unei declarații pe proprie răspundere. De asemenea, în intervalul orar 11-13, operatorii economici vor veni în ajutorul acestora, oferindu-le prioritate.

– Cei care sunt în izolare la domiciliu și încalcă regulile izolării vor intra în carantină și vor suporta toate cheltuielile pe care le implică carantinarea. De asemenea, cei care ies din carantină înainte de cele 14 zile, vor reintra în carantină și vor suporta și ei cheltuielile.

– Conducătorii auto care intră în țară, cei care conduc un tonaj mai mare de 2.4 tone, au două opțiuni pentru a-și proteja familiile: fie angajatorul le asigură un loc în care să se izoleze între curse, fie autoritățile locale pun la dispoziție spații de carantinare la cerere pentru a asigura protecția familiilor acestor vehicule care transportă marfa.

– Pentru a proteja cetățenii care locuiesc în zone aglomerate, s-a hotărât ca autoritățile publice locale vor monta dispozitive de dezinfectare la intrarea în bloc și vor face activități de dezinfecție pe scări și celelalte spații comune.

– În perioada stării de urgență , prețurile la energie electrică, gaze, apă, salubritate și carburanți nu pot fi majorate peste cele practicate la data emiterii acestei ordonanțe. Prețurile pot doar să scadă, în funcție de cerere și ofertă.

– Mesajele de utilitate publică pot fi mediatizate și se vor adăuga ca timp suplimentar pentru publicitate, intenționând în acest mod să nu se afecteze bugetele instituțiilor media.

– Accesul navelor în porturile românești se va efectua fără restricții, cu respectarea măsurilor de protecție. Este interzis dacă nu dispun de

-Interdicția circulației grupurilor mai mari de trei persoane se va aplica exclusiv circulației pietonale.

Secretarul de stat Raed Arafat a declarat că sunt 1.815 cazuri de coronavirus, 206 pacienți vindecați și 43 de persoane decedate. Un nou ordin emis spune că orice pacient poate fi suspectat de coronavirus, astfel încât personalul medical trebuie să se protejeze corespunzător. Refuzul unui pacient de a se interna intră acum sub incidență penală, iar pacienții nu pot fi refuzați pe motivul că nu există confirmare de coronavirus.

Citește și:
Ralph Lauren donează 10 milioane de dolari pentru a ajuta în lupta împotriva coronavirus

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din health & diet