Avertismentul medicilor după ce o femeie însărcinată, infectată cu coronavirus, a murit: Sarcina este un factor de risc pentru Covid-19

Medicul infecționist Adrian Marinescu de la Institutul Balș explică de ce femeile gravide sunt mult mai vulnerabile în fața Covid-19.

Avertismentul medicilor după ce o femeie însărcinată, infectată cu coronavirus, a murit: Sarcina este un factor de risc pentru Covid-19

Recent, o femeie în vârstă de numai 33 de ani și însărcinată în 25 de săptămâni și-a pierdut viața din cauza Covid-19. Medicul-șef de la secția de terapie intensivă care a îngrijit-o a declarat că aceasta nu suferea de alte afecțiuni, însă infecția cu noul coronavirus i-a afectat grav organismul și intubarea a fost foarte dificilă în acest caz. Femeia a dezvoltat bronhopneumonie bilaterală, insuficiență hepatică și insuficiență respiratorie acută.

În acest context, medicul Adrian Marinescu de la Institutul Matei Balș din București a ridicat un semnal de alarmă, explicând pentru Mediafax faptul că femeile gravide sunt mult mai vulnerabile în fața Covid-19. „Factori de risc înseamnă şi sarcina, nu numai afecţiunile cronice sau vârsta, pentru aceste persoane, şi aici aş trage un semnal de alarmă, este foarte important să fie o evaluare şi monitorizare corecte, pentru că există riscul ca în momentul inițial să fie asimptomatică, şi pe urmă să evolueze, din păcate, într-un interval scurt de timp, cu complicaţii importante, aşa cum s-a întâmplat aici”, a declarat Adrian Marinescu.

Medicul infecționist a mai spus că în timpul sarcinii există modificări ale coagulării sângelui: „Sunt două mecanisme, pe de-o parte este acțiunea virusului care de asemenea determină modificări așa cum bine știm la nivelul coagulării, și vine și sarcina”. Infecția cu Covid-19 este mai periculoasă pentru femeile gravide pentru că acestea sunt mai predispuse la a face tromboze. Asta înseamnă că pot forma cheaguri de sânge care pot migra către zone vitale ale organismului.

În România au fost confirmate până acum 61.768 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus de la începutul pandemiei și până în prezent.  Conform ultimelor raportări, Bucureștiul rămâne în continuare în topul localităților cu cele mai multe infectări cu coronavirus.

Citește și:
7 mituri despre masca de protecție, pe care nu trebuie să le crezi

Foto: Shutterstock

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din health & diet