Aceste trei mari surse de infectare sunt cauzele recordului de cazuri din România, susține pneumologul Cristian Oancea

Trei surse de infectare s-ar afla în spatele numărului extrem de mare de cazuri de noi infecții cu coronavirus diagnosticate zilnic în România, susține medicul pneumolog Cristian Oancea, managerul Spitalului Victor Babeș din Timișoara.

Aceste trei mari surse de infectare sunt cauzele recordului de cazuri din România, susține pneumologul Cristian Oancea

Trei mari surse de infectare ar fi factorii responsabili pentru numărul uriaș de cazuri de coronavirus depistat zilnic în România, spune pneumologul Cristian Oancea, managerul Spitalului Victor Babeș din Timișoara. Acesta a discutat cu pacienții săi și a identificat locurile în care au apărut cele mai multe cazuri, dintre cele întâlnite în practica sa de până acum.

Aceste surse de infectare ar fi, pe rând, transportul în comun, petrecerile și micile evenimente private, mai ales cele ale adolescenților, care transmit mai departe în propriile familii, și apoi, nerespectarea regulilor de protecție la nivel larg. Purtarea corectă a măștilor, susține specialistul, nu se întâmplă, mai cu seamă în cazul celor care lucrează în fabrici.

„Ignorarea acestor măsuri, în special în ultima perioadă, de către adolescenți, care au transmis acest virus în mediul familial, arată că cei mai afectați sunt vârstnicii. Aceste trei mari categorii le-am depistat din anamneza cu pacienții”, a precizat medicul Cristian Oancea, pentru Digi24, vorbind despre modalitatea prin care a ajuns la concluzia că cele trei mari surse de infectare sunt responsabile de majoritatea îmbolnăvirilor.

Medicul a atras atenția asupra faptului că ignorarea măsurilor de protecție și lipsa de responsabilitate sunt cauzele apariției acestor surse de infectare cu coronavirus. „Am avut, cel puțin la noi în zonă, multe petreceri, cu reguli care nu se respectau, și aici autoritățile locale și-au făcut datoria. Cred că ignorarea acestor măsuri și iresponsabilitatea, în special a adolescenților, ne duc în punctul în care suntem. Cert este că, în curând, dacă nu vom fi solidari și dacă nu vom fi responsabili, o să ajungem să tratăm oamenii în ambulanță, pentru că nu mai avem unde să-i punem”, a mai declarat Cristian Oancea.

Și premierul Ludovic Orban a catalogat adunările adolescenților drept surse de infectare, specificând că acestea au fost printre motivele pentru care s-a instaurat carantina de noapte.

Citește și:
DOCUMENT: Carantină de noapte, mască obligatorie și învățământ online. Când intră în vigoare restricțiile?

Foto: arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din health & diet