Cum să folosești retinol, fără să îți distrugi tenul

Aproape orice specialist îți va spune că retinolul este cheia prin care vei obține o piele fără riduri, cel puțin fără a apela la diferite proceduri.

Cum să folosești retinol, fără să îți distrugi tenul

În plus, acest ingredient te ajută să scapi și de hiperpigmentare, însă în același timp, dacă nu este folosit în mod corespunzător, îți poți distruge singură pielea.

Este bine să știi cât mai multe despre retinoizi (numele dat tuturor derivaților vitaminei A, printre care și retinolul), așa că ți-am pregătit câteva informații despre cei mai importanți pași pe care trebuie să îi respecți dacă vrei să folosești acest ingredient „minune”.

Pasul 1: începe cu cea mai delicată formulă pe care o găsești

Da, știm că vrei ca toate ridurile să dispară după prima utilizare, însă dacă îți iubești tenul vei începe cu cea mai delicată formulă pe care o găsești. Asta înseamnă că vei căuta un produs cu o concentrație cât mai mică, pentru care nu ai nevoie de prescripție medicală. Da, vei vedea rezultate mai repede dacă folosești o doză mai intensă, însă cel mai probabil îți vei irita pielea și vei provoca alte probleme pe care cu siguranță nu ți le dorești.

Începe cu produse care conțin retinaldehida, unul dintre cei mai slabi retinoizi, urmând să vezi primele rezultate după două sau trei luni, fără să îți iriți pielea. Ai grijă însă să întinzi foarte bine produsul în mod uniform.

Pasul 2: Folosești o cantitate mică pe zonele uscate

Având în vedere cât de important este să ai grijă de pielea ta, te-ai gândi că este nevoie să aplici un strat generos de cremă/serum cu retinoizi, însă lucrurile sunt în realitate complet diferite. După ce ți-ai curățat tenul, șterge-l sau așteaptă să se usuce apa și apoi aplică retinolul. Nu depăși cantitatea de un bob de mazăre și, așa cum spuneam, asigură-te că pielea ta este complet uscată, deoarece zonele umede pot reacționa diferit atunci când retinolul este absorbit.

Începe aplicarea cu zona frunții (unde pielea nu este la fel de sensibilă) și apoi continuă spre zona nasului, obraji și bărbie. Așteaptă 20 de minute și continuă cu produsele de îngrijire pe care le folosești de obicei. Asigură-te că nu folosești concomitent produse pentru tratarea acneei (acid salicilic sau produse care conțin peroxid de benzoil), deoarece vei putea provoca răni ale pielii.

Pasul 3: Așteaptă o săptămână între aplicări

Da, nu este ceea ce te așteptai, însă așa te asiguri că tenul tău se bucură de toate beneficiile acestui produs, fără să-l distrugi. Astfel, programul pe care trebuie să îl respecți arată cam așa: o aplicare în prima săptămână, două aplicări în a doua săptămână, trei aplicări în a treia, dacă pielea ta nu are reacții negative.

Încearcă să faci și pauze în fiecare lună, mai ales dacă simți că pielea ta a devenit mai sensibilă.

Dacă vei respecta acești pași simpli, vei putea scăpa de ridurile fine fără să îți distrugi tenul, așadar fii foarte atentă când folosești acest produs.

Citește și:
Află cum se schimbă tenul tău după 30 de ani și ce poți face pentru a-l păstra ca la 20

Foto: Imaxtree

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din beauty