Elton John a vrut să adopte un copil ucrainean, dar i-a fost interzis din cauza orientării sale sexuale

Elton John și soțul său nu au putut adopta un copil orfan, de origine ucraineană, din cauza orientării lor sexuale.

Elton John a vrut să adopte un copil ucrainean, dar i-a fost interzis din cauza orientării sale sexuale

Elton John a spus că întâlnirea cu un orfan ucrainean în 2009 l-a inspirat pe el și pe soțul David Furnish să adopte, dar nu li s-a permis din cauza orientării lor sexuale. Artistul a dezvăluit în podcastul artistei Dua Lipa că li s-a refuzat posibilitatea de a adopta un copil de atunci, de 14 luni, seropozitiv, pe nume Lev.

Elton John a vrut să adopte un copil ucrainean

Celebrul artist a mărturisit în cadrul emisiunii „Dua Lipa: At Your Service” de la iHeartRadio că s-a atașat foarte mult de băiețelul de origine ucraineană. Cum și ceilalți din jurul lui au observat asta, Elton John a fost întrebat dacă nu se gândește să îl adopte pe cel mic, iar ideea i-a plăcut instant.

CONȚINUT VIDEO ELLE

Cu toate acestea, artistul și partenerul său de viață au întâmpinat dificultăți din cauza orientării lor sexuale. Deși cei doi sunt căsătoriți, uniunea lor nu este acceptată în toate țările. Deși nu și-a dorit niciodată un copil, micuțul de origine ucraineană l-a făcut pe cântăreț să vrea să devină tată.

„Pentru că eram gay, oricum nu aveam voie. După ce s-a întâmplat asta, David a spus: ‘Ei bine, ce părere ai despre a avea copii?’ Întotdeauna am spus nu, dar acest băiețel îmi spunea ceva. Spunea: ‘hai că poți fi tată’ și atunci am decis să avem copii, datorită acestui băiețel din Ucraina.”, a spus artistul.

Totodată, legea ucraineană cere ca un părinte adoptiv să nu aibă mai mult de 45 de ani. În acea perioadă, Elton John avea 62 de ani, cu mult peste vârsta cerută. De asemenea, legea mai cere ca părinții să fie căsătoriți, dar Ucraina nu recunoaște uniunea între persoane de același sex prin căsătorie, potrivit News Hub.

„Elton John nu va putea adopta un copil ucrainean și, dacă depune această cerere, o vom refuza, din păcate. Legea este aceeași pentru toată lumea: pentru un președinte, pentru un ministru, pentru Elton John.’, a declarat la acea vreme ministrul ucrainean al familiei, tineretului și sportului, Yuriy Pavlenko.

John, acum în vârstă de 75 de ani, și Furnish, de 59 de ani, au doi copii: Elijah, în vârstă de 9 ani, și Zachary, în vârstă de 11 ani.

Citește și:
Purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin: Rusia va folosi arma nucleară dacă „existența sa ar fi amenințată'

FOTO: Arhivă ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din video