Oamenii snobi: Pro si Contra

Se pare ca vor urma zile grele pentru Despina Badescu. In rindurile de mai jos indrazneste sa le ia apararea snobilor... Oare ii va mai raspunde cineva la salut?

Oamenii snobi: Pro si Contra

Pentru ca ne tin tot timpul la curent cu ce NU trebuie sa facem

De acest lucru se ocupa o specie aparte de snobi: snobii invers. Sint greu de descoperit pentru ca sint deghizati in oameni obisnuiti. Dar, la o privire mai atenta, observi ca motorul care le propulseaza actiunile este urmatorul: e trendy sa asculti muzica electro, drept urmare ei asculta orice altceva decit muzica electro, pe care o dispretuiesc brusc numai pentru ca este la moda. Si-ar dori sa mearga in vacanta in Albania, dar toata lumea stie ca este cool sa alegi destinatii neturistice? E clar, trebuie sa se duca in vacanta la Viena, nimeni nu poate sa-i acuze de snobism in acest caz. Fug de cluburi la moda, de reviste pe care le lauda toata lumea, de hainele care apar in aceste reviste. Simplul fapt ca ceva este pe val ii dezamageste si ii intristeaza.

Pentru ca au o relatie speciala cu timpul

Snobii nu traiesc niciodata in prezent. Toata lumea traieste in prezent, ce plictisitor si ce banal! Trecutul si viitorul, in schimb, sint absolut fermecatoare. Retrosnobii nu admira si nu accepta in jurul lor decit lucruri vechi, retro sau vintage, din vremuri in care lumea nu era atit de lipsita de farmec ca in prezent, cind femeile erau cu adevarat cochete, nu ca acum, cind pina si un carucior de copil era o opera de arta, si nu era made in China ca in anii 2000. Ce sa mai discutam, prezentul nu se compara cu trecutul si, daca vrei sa te razbuni pe un retrosnob, fa-i cadou un obiect nou-nout, pe care sa scrie si anul in care a fost facut si care coincide cu anul in care tu ii faci cadoul. Este posibil sa lesine, atentie! Cit despre futurosnobi, ati ghicit cum sta treaba: la trecut si la prezent are acces toata lumea, asa ca singurele lucruri care ii entuziasmeaza vin din viitor, sint nou-noute si nu le mai are nimeni altcineva macar pentru o perioada lunga de timp de aproximativ o saptamina.

Pentru ca sint disciplinati si curajosi

Credeti ca este simplu sa te preocupi in fiecare moment de ce e in si ce e out si sa stii, chiar daca te trezeste cineva la 5 dimineata, daca luminarile cu miros de smochin sint sau nu passé? Sa trebuiasca tot timpul sa pari un om mai rafinat decit esti, de fapt? Sa nu-ti mai placa ceva dupa care te inne­buneai luna trecuta, dar sa trebuiasca sa gasesti ceva care sa-ti placa la fel de mult, ba chiar un pic in plus? Sa renunti la pantofii tai preferati si super-comozi numai pentru ca ai mai vazut cinci perechi pe strada intr-o singura saptamina? Nu credeti ca te doare sufletul cind vine momentul sa-i arunci la gunoi? Credeti ca e simplu sa refuzi sa mergi intr-un loc in care merg toti prietenii tai si se distreaza si unde tu nu poti sa mergi pentru ca „merge toata lumea?” Serios acum, sa stai cu ochii larg deschisi si sa fii atent la ce zic si la ce fac oamenii pe care ii admiri este un job full-time la care nu primesti niciodata concediu. Iar ca sa-i mai si imiti pe acestia ai nevoie de ceva talent actoricesc si putere de concentrare. Per total, ca sa fii snob ai nevoie de perseverenta, de disciplina si de o vointa de fier. Asa cum au avut si cei citiva snobi care s-au chinuit sa manince cu furculita in Europa medievala, pe vremea cind tacimurile erau hulite de plebe si adorate de nobilime. Credeti ca lor le-a fost usor sa se chinuiasca cu acel obiect din metal, periculos si incomod, numai ca sa treaca drept aristocrati? Eu cred ca nu.

Si, in caz ca va intrebati cine sint eu ca sa imi dau cu parerea despre snobi si snobism, as fi gata sa va marturisesc spasita ca eu eram cea cu unt pe acte si telefon. Si as vrea sa va mai spun ca persoana cu palarie si cu ochelari de soare care discuta cu domnii grabiti sa se urce in pasager era mama mea. Acum totul este clar.

Desen: Agnes Keszeg
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
substantial.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle