Care este legătura dintre carbohidrați și grăsimea acumulată pe abdomen

Specialiștii explică ce carbohidrați ar trebui să consumăm pentru a preveni acumularea grăsimii pe abdomen.

Care este legătura dintre carbohidrați și grăsimea acumulată pe abdomen

Nu doar carbohidrații reprezintă cauza acumulării grăsimii excesive în zona abdomenului, însă dacă mănânci prea mulți o să observi schimbări semnificative. Experții ne spun că orice macronutrient consumat în exces duce la acumularea kilogramelor. Totuși, felul în care carbohidrații sunt digerați devine riscant atunci când încerci să pierzi din greutate.

Adevăratele probleme încep atunci când rezerva de glicogen a atins capacitatea maximă. Atunci când alegem să mâncăm carbohidrați, nivelul insulinei crește. Insulina este responsabilă de a lua glucoză din celulele de sânge și a o transporta către părțile din corp care au nevoie de energie, dar este și un hormon ce depozitează grăsimea. Specialiștii explică faptul că, dacă nicio parte a corpului nu necesită energie, atunci glucoza nu va avea unde să se ducă și va fi transformată în grăsime.

Cum să mănânci carbohidrați fără a lua în greutate

Ar trebui să știi că există două tipuri de carbohidrați: cei simpli, pe care îi găsim în mâncarea procesată, la îndemâna oricui, digerați ușor de corp, și cei complecși, ce conțin multe fibre și sunt procesați mai greu de corp. Cei complecși îți vor oferi o senzație de sațietate pentru mai multă vreme și vor menține stabil nivelul de insulină, încurajând folosirea energiei și prevenind depunerea de grăsime.

Dacă nu poți să reduci grăsimea din părțile de mijloc ale corpului, consumul de carbohidrați complecși (de exemplu broccoli, varză, conopidă, varză de Bruxelles) reprezintă o primă etapă eficientă. Pentru început, ar trebui să începi să îți monitorizezi totalitatea carbohidraților consumați într-o zi, incluzând cerealele și fructele pentru a reduce nivelul de insulină din corp. Ceea ce înseamnă o dietă bazată pe carbohidrați cât mai puțini – acest plan te poate ajuta să începi – până poți să continui cu un stadiu ce îți va menține greutatea potrivită, adăugând încet în mesele tale carbohidrați precum cerealele.

În continuare, ai putea elimina din dietă produsele din făină albă și a le înlocui cu varianta lor integrală. Vitaminele și mineralele din coaja cerealelor sunt de obicei îndepărtate pentru a obține pâinea și multe alte produse, ceea ce îți va priva corpul de nutrienții de care ai nevoie.

Consumul zilnic a cel puțin o porție de carbohidrați complecși cum ar fi broccoli, mazăre, fasole, varză de Bruxelles, conopidă, nuci, îți va da senzația de sațietate de care ai nevoie pentru a nu mai simți nevoia unei gustări nesănătoase. Elimină din dieta ta zahărul, dulciurile și sucurile și consumă cu moderație cartofi, miere și orez.

Citește și:
7 pași pentru un abdomen plat în 7 zile

Text: Isabel Raluca Grigore
Foto: Instagram.com/devwindsor

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din health & diet