Jack Dorsey, CEO-ul Twitter, anunță că donează 1 miliard de dolari pentru combaterea coronavirusului

Jack Dorsey, CEO-ul Twitter, anunță că donează 1 miliard de dolari eforturilor de a combate pandemia de coronavirus și efectele sale.

Jack Dorsey, CEO-ul Twitter, anunță că donează 1 miliard de dolari pentru combaterea coronavirusului

Jack Dorsey, CEO-ul Twitter, anunță că donează 1 miliard de dolari eforturilor de a combate pandemia de coronavirus și efectele ei. Acesta a declarat că banii provin din acțiunile lui din compania Square Inc., co-fondată de el.

„După ce vom dezamorsa această pandemie, ne vom concentra pe sănătatea fetelor și pe educație, și pe venitul minim universal”, a spus CEO-ul Twitter într-un mesaj postat pe rețeaua pe care a fondat-o, marți. Conform declarațiilor sale, angajamentul financiar pe care și l-a asumat reprezintă 28% din averea sa.

CEO-ul Twitter Jack Dorsey are o avere estimată la aproape 4 miliarde de dolari, conform Bloomberg Billionaires Index. El nu este primul miliardar care anunță o donație semnificativă. Dar este, cu siguranță, vorba despre cea mai generoasă donație anunțată până acum. Jeff Bezos, fondatorul Amazon și totodată cea mai bogată persoană din lume, a anunțat că va dona 100 de milioane de dolari organizației Feeding America. Michael și Susan Dell au donat aceeași sumă, conform Time, iar fundația Bill și Melinda Gates investește o sumă egală pentru a dezvolta un vaccin și pentru a plăti pentru testarea oamenilor, pentru izolare și pentru eforturile întreprinse în încercarea de a găsi un tratament pentru Covid-19, boala provocată de noul coronavirus.

Se estimează că pandemia de coronavirus va afecta serios economia, numai cea americană fiind amenințată cu dispariția a 5 trilioane de dolari din PIB. Rata șomajului în SUA a ajuns la 4,4% și se află în continuă creștere, și același lucru se preconizează pentru întreaga lume.

Jack Dorsey, CEO-ul Twitter, a mai renunțat în trecut la procente vaste din averea sa. Acesta a donat în 2015, după ce Twitter Inc. a renunțat la 8% dintre angajați, 200 de milioane de dolari în acțiuni Twitter unui fond pentru angajați, ceea ce reprezenta la acel moment o treime din acțiunile sale în companie.

„Mai degrabă să am un rol mai mic într-un lucru mare decât un rol mare în ceva mic. Am încredere că Twitter poate deveni mare”, scria CEO-ul Twitter la vremea respectivă.

Citește și:
Va intra moda într-o așa zisă hibernare? Și cum va arăta ea după pandemie?

Foto: Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din health & diet