Ingredientele care te pot ajuta să reduci liniile fine și ridurile

Cu siguranță ești preocupată de remediile privind estomparea ridurilor, așa că îți spunem care sunt ingredientele care te vor ajuta în acest sens.

Ingredientele care te pot ajuta să reduci liniile fine și ridurile

Industria de frumusețe evoluează pe zi ce trece, iar noi trebuie să fim mereu la curent cu noutățile care apar. 

Îmbătrânirea pielii reprezintă un proces natural prin care fiecare femeie trece și nu ar trebui să ne sperie asta. Iar acum trebuie să recunoaștem că avem o mulțime de remedii anti-îmbătrânire la îndemână. Printre aceste remedii se numără și anumite creme, loțiuni sau produse pentru curățarea tenului care au în compoziție ingrediente care pot reduce aspectul ridurilor și al liniilor fine. 

Așa că, iată care sunt ingredientele care te pot ajuta să reduci liniile fine și ridurile:

1. Retinol

Primul ingredient minune care te-ar putea ajuta în lupta cu ridurile și liniile fine este retinolul. Acesta este un derival al vitaminei A, iar principala proprietate este că reduce ridurile și liniile fine. Stimulează regenerarea celulelor pielii, producția de colagen și apără pielea împotriva radicalilor liberi. Pe lângă acestea, te poate ajuta și în ceea ce privește prevenirea hiperpigmentării. 

2. Vitamina C

Vitamina C este unul dintre ingredientele tot mai prezent în creme sau diferite produse pentru curățarea tenului. Acest ingredient poate trata mai multe probleme ale pielii, de la linii fine, riduri, până la pete pigmentare. Fiind un puternic antioxidant, protejează pielea și împotriva radicalilor liberi.

3. Peptide

Și peptidele te pot ajuta în ceea ce privește estomparea ridurilor. Peptidele apar în mod natural în corpul uman, fiind fragmente de aminoazici. Cu ajutorul peptidelor, pielea ta este mult mai fermă, stimulându-se astfel producția de colagen.

4. Acid hialuronic

Acidul hialuronic este un alt ingredient care are o mulțime de beneficii pentru pielea ta. Fiind găsit în mod natural în piele, acidul hialuronic te ajută să îți menții pielea extrem de hidratată. Acest proces de hidratare ajută ca ridurile și liniile fine să fie cât mai puțin vizibile. Este un ingredient foarte bun chiar și pentru pielea sensibilă sau cea predispusă la acnee. 

5. Alfa-hidroxii acizi

Alfa-hidroxi acizi sau (AHA), așa cum îi poți regăsi mai des, exfoliază stratul superior al pielii, ajutând la regenerarea ei. Acest proces de exfoliere îți va face pielea mult mai strălucitoare și netedă. Pentru rezultate optime, specialiștii recomandă să te orientezi către acidul glicolic și cel lactic.

6. Niacinamide

Niacinamidele sunt cunoscute pentru faptul că reduc aspectul porilor dilatați, păstrează tenul extrem de neted și reduc liniile fine și ridurile. În plus, te vor ajuta și dacă ai tenul deshidratat.

Citește și:
8 secrete de frumusețe coreene pe care trebuie să le pui în aplicare

Foto: Arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din beauty