Beauty tips: Scapa de pungile de sub ochi!

Apar din orice – de la o noapte nedormita sau de la un somn prea odihnitor – si sunt calvarul unui nu­mar incredibil de mare de femei. Despre… Hmm, mai bine citeste!

Beauty tips: Scapa de pungile de sub ochi!

S-a intimplat imediat dupa ziua mea. Implinisem 25 de ani. Intr-o dimineata, in drum spre birou, aruncindu o privire in oglinda retrovizoare, le-am vazut: doua umflaturi uriase, sub fiecare ochi. „Sint obosita, mi-am spus, incercind sa neg evidentele. „Vor disparea dupa citeva ore de somn. Dar n-a fost asa…

De atunci au trecut citiva ani: cremele pentru ochi au devenit noua mea pasiune, am descoperit ca am o vocatie innascuta pentru remediile naturiste si ma stradu­iesc din rasputeri sa dorm opt ore pe noapte. Ceea ce nu recunoaste, insa… sa-i spunem „prietena mea (desi in povestea de mai sus e vorba de o persoana mult mai apropiata mie) e faptul ca, la un moment dat, a facut o vizita unui chirurg plastician, pentru o blefaroplastie (procedura prin care se indeparteaza pungile de grasime de sub ochi). Medicul i-a dat raspunsul in cinci secunde: „Glumesti, nu-i asa? Vino peste vreo douazeci si cinci de ani, si atunci mai stam de vorba, poate.

Explicatia? „Am observat ca, atunci cind blefaroplastia este facuta la virste fragede, apare un fel de halou sub ochi, care se accentueaza odata cu virsta, spune Dr. Patricia Wexler, un celebru dermatolog din New York, la care fac coada mai toate ce­lebritatile, de la Jennifer Aniston pina la beauty editorii Vogue si ELLE USA. „In plus, blefaroplastia, ca orice procedura chirurgicala, are anumite riscuri si un timp de vindecare destul de lung, incheie ea.

Si mai exista un argument: blefaroplastia nu rezolva toate tipurile de pungi. „U­­nele se datoreaza infla­marii si­nusurilor si se trateaza prin­­­tr-o medicamentatie usoa­ra, ex­plica Jordan S. Josephson, spe­­­cialist ORL in New York City. „Numai in cazul in care exista o problema de structura (deviatie de sept) se cere interventia chirurgicala.

Deci, pacatoasele astea de pungi sub ochi se datorea­za fie unui exces de gra­sime, fie unei probleme a si­nu­surilor? „Fie retentiei de apa, completeaza Dr. Mihaela Leventer, dermatolog. Ups! Inseamna ca, daca am aceasta problema si incerc sa o remediez prin somn, de fapt, obtin rezultatul contrar? Care e explicatia acestui paradox?

„Pozitia culcat, mentinuta pentru o perioada mai lunga de timp, determina acumularea apei si a altor lichide in tesuturi si formarea acestor edeme palpebrale, explica Dr. Leventer. Hormonii au si ei partea lor de vina: edemele pot fi mai accentuate la mijlocul ciclului menstrual sau chiar inainte de menstruatie; consumul de sare si alcoolul in exces nu fac decit sa favorizeze retinerea apei in tesuturi, iar pe masura ce imbatrinim, problema se agra­veaza.

Vestea buna e ca, in aceasta privinta (ma refer la retentia apei, nu la imbatrinire), gravitatia lucreaza in favoarea noastra. E de ajuns sa te ridici in pi­cioa­re, iar pungile de sub ochi incep sa dispara. Pentru ca rezultatul sa fie cit mai bun, Dr. Leventer recomanda a se dormi cu capul ridicat (aseaza partea superioara a patului pe doua caramizi; daca dormi cu doua perne sub cap, te alegi doar cu un git intepenit) si sa eviti pozitiile culcat pe burta sau pe o parte. Doua sugestii perfect logice, recunosc, dar putin atragatoare, din punctul meu de vedere. Mi-e imposibil sa adorm pe spate, cit despre ca­ra­mizile de sub pat, e nevoie de acordul par­tenerului.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
substantial.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din beauty