Filme bazate pe evenimente reale, care te vor fascina

Filmele care sunt inspirate din evenimente reale nu ne vor putea plictisi niciodată și venim în întâmpinarea ta cu o serie de recomandări.

Trebuie să recunoaștem faptul că filmele care sunt bazate pe povești reale de viață ne aduc în fața noastră oameni extraordinari, care au trecut prin provocări și încercări dramatice. Următoarele pelicule au un scenariu captivant, inspirat din viața reală și te vor face curioasă să descoperi întreaga acțiune încă din primele minute.

The Dancer

După moartea tatălui ei, o tânără în vârstă de 25 de ani, pe nume Marie-Louise, își însoțește mama la New York cu scopul de a-și urma visul, și anume acela de a deveni o actriță cunoscută și să cucerească America cu talentul ei. Și acest lucru chiar îi reușește pentru că devine o muză pentru Toulouse-Lautrec și frații Lumière. Însă, curând își va da seama că faima nu contează foarte mult, mai ales după întâlnirea cu tânăra și fermecătoarea Isadora Duncan, care îi va complica povestea de dragoste cu Louis.

Genius

Genius pune accentul pe prietenia dintre doi oameni extrem de talentați, dar dificili, scriitorul Thomas Wolfe, jucat de Jude Law, și Max Perkins, interpretat de Colin Firth, un publicist cunoscut al editurii Scribner, care a supravegheat lucrările lui Wolfe, Ernest Hemingway, F. Scott Fitzgerald și nu numai. Pe lângă distribuția care include nume celebre de la Hollywood, pelicula merită vizionată și pentru umorul remarcabil.

Eddie the Eagle

Pelicula surprinde povestea lui Eddie Edwards, un celebru săritor britanic cu schiurile, care a cucerit pe toată lumea la Jocurile Olimpice de iarnă din 1988. După ce are parte de mai multe eșecuri, este în sfârșit acceptat în echipa britanică, iar el este admirat pentru tenacitatea sa. Eddie the Eagle este mai mult un film inspirațional, care va reuși să te motiveze să îți urmezi visul, oricare ar fi.

Colonia

Daniel este un jurnalist german care e răpit de poliția secretă din Chile. După mai multe zile de tortură, el este trimis în Colonia Dignidad, o sectă din care nimeni nu a scăpat vreodată. Iubita lui Daniel, Lena, pornește într-o căutare disperată și merge singură în acel loc pentru a-l salva. Deși este un film dificil din punct de vedere emoțional, în mod cert ar trebui să îi acorzi o șansă.

Hacksaw Ridge

Hacksaw Ridge este regizat de Mel Gibson, iar acțiunea acestuia se desfășoară în al Doilea Război Mondial. Filmul îl surprinde pe medicul din armata americana Desmond T. Doss, care a servit în timpul bătăliei de la Okinawa și care refuză să ucidă oameni în timpul luptelor. Astfel, devine primul om din istoria Americii care a primit Medalia de Onoare, fără a trage nici măcar un foc de armă.

Legend

Povestea gemenilor Reggie și Ronnie Kray, cei mai cunoscuți criminali care terorizează Londra în anii 1960, este expusă în filmul Legend. Este adusă în atenție și o tragică poveste de dragoste dintre Reggie Kray și o fată simplă, pe nume Frances. Dacă până acum nu te-a convins această pelicule, atunci e foarte probabil să îl apreciezi pe Tom Hardy în rol dublu, el interpretându-i pe acești gangsteri.

The Odyssey

The Odyssey aduce în prim-plan aventura acvatică a pionierului, cineastului, cercetătorului și conservaționistului Jacques-Yves Cousteau, care e extrem de ambițios, neînfricat și influent. Filmul acoperă aproximativ 30 de ani din viața acestei persoane legendare și ne arată descoperirile și misterele din spatele realizărilor sale. 

War Dogs

Filmul War Dogs are la bază povestea adevărată a doi tineri, David Packouz și Efraim Diveroli, care au câștigat un contract de 300 de milioane de dolari pentru furnizarea de arme către Pentagon. Cei doi sunt își doreau inițial să își suplimenteze veniturile, însă viața lor ia o altă întorsătură odată cu acest eveniment. 

Deepwater Horizon

În aprilie 2010 a avut loc un accident teribil pe platforma petrolieră Deepwater Horizon din Golful Mexic, care a șocat pe întreaga lume. Această dramatizare a acelui dezastru ne prezintă lupta muncitorilor pentru viața lor și curajul de care au dat dovadă.

The Big Short

Între anii 2006-2007, câțiva investitori au pariat împotriva pieței ipotecare din SUA. În cercetările lor, descoperă cât de defectuoasă și coruptă este piața. Filmul este captivant, iar din distribuție fac parte unii dintre actorii faimoși de la Hollywood, cum ar fi Christian Bale, Steve Carell, Ryan Gosling și Brad Pitt.

Citește și:
10 filme care te vor face să îți pui întrebări serioase despre lumea în care trăim

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
substantial.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle