10 seriale celebre care au stârnit păreri contradictorii

Există câteva seriale populare care au stârnit controverse și păreri în contradictoriu în rândul publicului.

Sunt multe motive pentru care cineva poate îndrăgi un serial, de la actorii care se află în distribuție, la intrigă sau temele abordate. Există și seriale care, în ciuda faptului că în timp s-au bucurat de o popularitate fantastică, părerile legate de ele au fost împărțite și au devenit subiecte de controversă.

1. Westworld

În cazul în care nu ai văzut până acum serialul Westworld, îți spunem că este un western SF, a cărui sursă de inspirație este filmul cu același nume din 1973 regizat de către Michael Crichton. Acțiunea se petrece într-un parc tematic din Vestul Sălbatic. Serialul a deschis calea către o serie de discuții aprinse în rândul celor care l-au urmărit, iar motivul are legătură cu povestea acestuia care a fost considerată greu de înțeles. A fost criticat și pentru prezentarea violenței sexuale împotriva femeilor. 

2. Toddlers And Tiaras

Serialul Toddlers And Tiaras a fost detestat de toată lumea. Are în prim-plan concursurile de frumusețe pentru copii și practicile care au loc în cadrul acestor competiții, așa că nu ar trebui să ne surprindă că a generat o mulțime de reacții negative. Producția a stârnit controverse din mai multe motive, cum ar fi ilustrarea unor standarde exagerate, obiectificarea și sexualizarea copiilor. 

3. Supernatural

Serialul Supernatural a fost apreciat de către o parte considerabilă din public pentru doza de mister. Din păcate, serialul își pierde din farmec încă de la început și a continuat multă vreme chiar și după ce calitatea nu s-a mai ridicat la nivelul așteptărilor, mulți fiind de părere că personajele feminine nu au fost conturate și portretizate la adevărata lor valoare.

4. Shadowhunters

Shadowhunters a fost adaptat după seria de cărți numită The Mortal Instruments. Deși acest lucru i-ar fi garantat notorietate, lucrurile nu au stat chiar așa pentru că serialul a fost primit foarte bine de o parte din public. A fost îndrăgit pentru modul în care a reprezentat și explorat anumite personaje, dar și pentru poveștile pe care le-a propus. Însă, au existat și voci care au criticat seria pentru faptul că nu urmărește cu exactitate conținutul din cărți. 

CONȚINUT VIDEO ELLE

5. Arrow

Primele două sezoane din Arrow au fost cele mai bune, motiv pentru care a fost considerat unul dintre serialele de televiziune cu supereroi de luat în seamă. A primit laude pentru maniera în care a conturat un personaj mai puțin popular, dar și pentru povestea profundă. Cu toate astea, după primele două sezoane, fanii nu au mai fost la fel de încântați ca la început, spunând chiar că și-au irosit timpul urmărindu-l.

6. Mad Men

Și în ziua de astăzi, Mad Men este considerat drept unul dintre cele mai bune seriale de televiziune care au fost produse vreodată. Acțiunea se desfășoară în 1960, în New York, și prezintă povestea lui Don Draper și a agenției de publicitate la care lucrează, Sterling Cooper Advertising Agency. Motivul pentru care serialul a stârnit discuții în contradictoriu are în vedere faptul că nu a fost atât de critic cu privire la practicile sexiste și problemele din acea perioadă. 

7. The Big Bang Theory

Pe parcursul celor 12 sezoane, The Big Bang Theory a stârnit multă vâlvă. Fanii au apreciat umorul, dar și cum a fost ilustrat personajul Sheldon Cooper, jucat de Jim Parsons. Însă, mulți au considerat că serialului i s-a acordat mult prea multă atenție, deși nu ar fi trebuit, și au criticat referințele despre cultura geek și multe scene care au fost degradante față de femei.

8. Sherlock

Fără îndoială, Sherlock Holmes este unul dintre cele mai iconice personaje din toate timpurile. În ciuda acestui lucru, serialul Sherlock a ajuns controversat. În vreme ce unii au fost entuziasmați de chimia extraordinară dintre Benedict Cumberbatch și Martin Freeman, alții au ajuns la părerea că serialul exagerează mult prea mult. 

9. Game of Thrones

Game of Thrones a fost unul dintre cele mai urmărite seriale, primind aprecieri din partea milioanelor de oameni pentru acțiune și personaje. Chiar și așa, nu trebuie ignorat faptul că serialul a fost criticat pentru scenele de violență brutală, chiar și împotriva copiilor, scenele de nuditate și de sex.

10. Glee

După primele episoade, Glee și-a câștigat deja un public numeros, în special pentru faptul că în distribuție se regăseau personaje talentale, dar și pentru spectacolele muzicale. Însă, după cel de-al doilea sezon, fanii au fost dezamăgiți în special de intrigă și de maniera în care a continuat acțiunea. 

Citește și:
TOP 20 Cele mai bune și mai așteptate filme din 2022

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din video