Organizația Mondială a Sănătății îndeamnă tinerii să renunțe la petreceri și să respecte distanțarea socială

Reprezentanții OMS recomandă distanțarea socială și îi roagă pe tineri să-și pună întrebarea: „Chiar este nevoie să merg la această petrecere?“

Organizația Mondială a Sănătății îndeamnă tinerii să renunțe la petreceri și să respecte distanțarea socială

Imaginile și video-urile care au făcut turul știrilor în ultima vreme ne arată, din păcate, că lumea nu înțelege gravitatea situației în care ne aflăm și nu pare pregătită de a respecta niște reguli simple pentru a limita răspândirea noului coronavirus. Organizația Mondială a Sănătății a lansat și ea un apel către tineri pentru a-și schimba comportamentul, pentru că tot mai mulți s-au îmbolnăvit de Covid-19.

„Tinerii au o oportunitate enormă de a reduce transmiterea coronavirusului prin comportamentul lor. Ei trebuie, de asemenea, să ia în calcul faptul că au o responsabilitate în această privinţă. Dacă transmiterea comunitară este ridicată, toată lumea este în pericol, dar puneţi-vă întrebarea: chiar este nevoie să merg la această petrecere?” a declarat Michael Ryan, directorul pentru urgențe sanitare al Organizației Mondiale a Sănătății, citat de Digi24.

Reprezentantul OMS face aceste precizări în condițiile în care la început, s-a spus despre Covid-19 că este o boală care afectează cel mai mult persoanele vârstnice sau care prezintă alte afecțiuni. Tinerii, în schimb, pot contribui foarte mult la răspândirea virusului. Iar tot mai mulți s-au infectat în această vară, după ce s-au redeschis terasele și plajele.

Studiile au arătat că de fapt, un număr foarte mic de persoane sunt responsabile pentru cea mai mare parte a contaminărilor. „Estimăm că între 10% şi 20% din toate cazurile sunt responsabile pentru aproximativ 80% din evenimentele de transmitere”, a declarat Maria Van Kerkhove, responsabila tehnică a celulei Organizației Mondiale a Sănătății care gestionează pandemia de COVID-19.

CONȚINUT VIDEO ELLE

Directorul OMS a făcut și el o declarație luna trecută pe această temă, spunând că tinerii nu ar trebui să se considere invincibili și că ar trebui să fie la fel de precauți ca toată lumea, pentru a se proteja atât pe ei, cât și pe cei din jur.

Citește și:
Sondaj: în al doilea val al epidemiei, 60% dintre români ar fi de acord cu aceleași restricții

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din video