Zodiile și stresul – cum te comporți în situații stresante în funcție de zodia ta

Știi ce te face să-ți pierzi controlul și care sunt cele mai eficiente moduri de a te calma?

Zodiile și stresul – cum te comporți în situații stresante în funcție de zodia ta

Citește mai jos câteva dintre trăsăturile specifice fiecărei zodii atunci când se află în situații stresante:

BERBEC

Berbecii reușesc de cele mai multe ori să se folosească de atmosfera presantă din jur pentru a se autopropulsa și a-și îndeplini sarcinile. Constanta dorință de a fi implicate într-un soi de activitate de care aceste persoane dau dovadă înseamnă că, adesea, stresul apare atunci când Berbecul nu are nimic de făcut, plictiseala fiind inamicul numărul unu. Zodie a extremelor, acesta poate cu ușurință să se trezească într-o situație în care prea multe treburi rămân nerezolvate, lucru ce poate fi prevenit prin cunoașterea propriilor limite.

TAUR

Dornici să fie văzuți drept competenți, Taurii muncesc din greu pentru perioade îndelungate de timp. La această zodie stresul se manifestă prin neatenție și o predispoziție către accidente nesemnificative, care însă sunt anormale pentru Taurul obișnuit. Persoanele aflate sub acest semn zodiacal apreciază ordinea și stabilitatea, lipsa acestora fiind principala cauză a stresului. De asemenea, interesul constant pe care Taurul îl oferă laturii materiale poate determina un dezechilibru, însă tensiunea e ușor de îndepărtat dacă acesta conștientizează importanța fericirii spirituale.

GEMENI

Până și cele mai mici lucruri pot scoate Gemenii din sărite, de aceea oamenii încăpățânați sunt sfătuiți să se ferească de discuțiile lungi cu nativii din această zodie. Aflați sub presiune, Gemenii pot spune lucruri fără să gândească, pot deveni uituci și mult prea vorbăreți. Deși de obicei se folosesc de energia debordantă pe care o posedă pentru activități benefice, aceasta cauzează adesea explozii neașteptate pornite de la incidente mărunte precum blocajele în trafic sau greșeli gramaticale. Este important să găsești o activitate relaxantă pentru a fi capabilă să reziști, precum yoga.

RAC

Sentimentali, Racii au o înclinație aparte pentru viața de familie și sunt împăcați atunci când totul merge ca pe roate acasă. Certurile dintre membrii familiei aduc Racul într-o stare de nesiguranță ce devine stresantă dacă problemele nu sunt rezolvate rapid. În ciuda faptului că aceștia plâng ușor, exprimându-și emoțiile prin lacrimi la un film romantic, la o nuntă sau la alte evenimente semnificative, ei nu cedează ușor sub presiune, încercând să facă tot posibilul să rămână calmi și să-și recapete starea de echilibru fără prea mult scandal.

LEU

Leii sunt lideri înnăscuți, iar pierderea controlului se află pe locul 1 în topul cauzelor stresului. Orice face un Leu să se simtă neajutorat, de la un calculator stricat până la pierderea unui obiect, îl poate transforma într-o persoană furioasă și incoerentă. Nici dragostea nu e lipsită de tensiune pentru zodia ce displace să se simtă vulnerabilă, sentimentele pe care Leul nu le poate controla cauzând disconfort și încordare. Dacă te regăsești în această descriere, cel mai important este să înțelegi că nu vei putea să conduci întotdeauna totul, e important să accepți unele lucruri așa cum sunt.

FECIOARĂ

Mai mult interesate de starea de bine a celor din jur, Fecioarele pot fi printre ultimele care își dau seama că sunt stresate. De obicei, tensiunea provine din așteptările incredibil de mari pe care ele le au atât față de cei din jur, cât și față de propria persoană. De asemenea, frica de singurătate este un alt factor ce pune presiune pe acest semn zodiacal. Fecioarele trebuie să găsească beneficiile singurătății și să înțeleagă că nu vor putea să împace mereu pe toată lumea.

BALANȚĂ

Incorectitudinea deranjează Balanțele mai mult decât orice. În plus, Balanțele nu apreciază schimbarea, simțindu-se amenințate de persoanele ce le pot afecta viitorul fără acordul lor. Stresul provine în acest caz din timpul petrecut de Balanță gândindu-se la moduri în care îi poate confrunta pe cei ce o tratează nedrept, cât și din concentrarea pe scenarii menite să ilustreze situații posibile, care însă nu vor avea loc niciodată. Balanțele trebuie să trăiască în prezent și să înceteze să își proiecteze idealurile într-un „mâine” imposibil de atins.

SCORPION

Constrângerile și regulile cauzează stresul pentru un Scorpion. Orice situație prea formală, în care e nevoit să își suprime ideile și mișcările, face din acesta un personaj ușor iritabil. Un șef care cere prea multe într-un timp prea scurt, un deadline presant sau pur și simplu ascunderea propriilor emoții transformă Scorpionii în ființe ușor iritabile, a căror companie e greu de suportat. Asigură-te că oamenii îți înțeleg nevoile și nu încerca să negi ceea ce simți, vei pune doar mai multă presiune asupra ta.

SĂGETĂTOR

Visători și filozofici, Săgetătorii pot fi stresați de căutarea răspunsurilor la marile întrebări ale vieții. Ei văd dincolo de limitele impuse de ceilalți, însă acest lucru nu este întotdeauna benefic, întrucât îi oprește din a se bucura de ceea ce se află chiar în fața lor. Prea multă libertate dăunează spiritului Săgetătorului, oferindu-i șansa să se piardă într-o lume proprie, în care tensiunea e creată din imposibilitatea lui de a înțelege toate conceptele cu care este prezentat. Cea mai bună metodă de a preveni acest tip de stres este să te implici în activitățile aparent irelevante, însă extrem de relaxante.

CAPRICORN

Muncă, muncă și iar muncă. Capricornii sunt ființe responsabile, care însă se pierd atunci când vine vorba de muncă. Ei se dedică întru totul, uitând să își păstreze timp și pentru propria persoană, iar acest lucru nu poate însemna decât o continuă stare de disconfort psihic. Pentru un Capricorn, viața personală este pe locul al doilea, nevoia de a îi mulțumi pe toți fiind cea care îl face să continue, în ciuda stresului. Aceste semne zodiacale nu trebuie să uite că relaxarea este un aspect la fel de important ca toate celelalte.

VĂRSĂTOR

Vărsătorii sunt ființe agitate, aflate într-o continuă schimbare. Ei văd viața ca pe o călătorie și nu au motive să se oprească, însă un drum prea lung induce stresul. Implicați emoțional în tot ce fac, aceștia nu acceptă ca persoanele cu care lucrează să nu fie pe aceeași lungime de undă, discrepanțele dintre două personalități complet opuse fiind extrem de stresante. Deși vor încerca să echilibreze situația, mai mult ca sigur vor reacționa rapid și exagerat, amplificând tensiunile, uitând că a o lua mai ușor nu reprezintă deloc o problemă.

PEȘTI

Subtilitatea este unul din atuurile principale ale acestei zodii. De aceea, Peștii țin extrem de mult la intimitate. Orice situație în care spațiul personal le este încălcat cauzează stres, iar a fi expuși în plan emoțional este una dintre cele mai mari frici. Aceste persoane atât de private sunt deranjate în special de spațiile gălăgioase, o întâlnire de acest gen reușind să îi enerveze până și pe cei mai calmi Pești.

Citește și:
Zodiile și calitatea pentru care sunt admirate

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din astrologie