Ucraina are noi reprezentanți la Eurovision 2022! Cine va urca pe scena de la Torino

Ucraina a ales noi reprezentanți pentru Eurovision 2022, după ce Alina Pah s-a retras din competiție.

Ucraina are noi reprezentanți la Eurovision 2022! Cine va urca pe scena de la Torino

Organizatorii concursului muzical Eurovision au anunțat bucuroși noii reprezentanți din Ucraina, care vor urca pe scena de la Torino. Aceștia au confirmat prezența Orchestrei Kalush luni, în competiția ce se va desfășura între 10 și 14 mai în Italia.

Ucraina are noi reprezentanți la Eurovision 2022

Casele de pariuri pun Ucraina, sfâșiată de război, drept favorită pentru câștigarea Eurovision Song Contest din acest an. În timp ce Rusia a fost condamnată de comunitatea internațională și interzisă de la majoritatea evenimentelor sportive și culturale, inclusiv la Eurovision, pentru Ucraina a existat un val uriaș de sprijin.

Acum, casele de pariuri o pun pe Kalush Orchestra ferm în fruntea posibililor câștigători Eurovision, cu o șansă de 33% de a ocupa primul loc. Italienii Mahmood și Blanco, melodia „Brividi”, au o șansă de 17%, iar suedeza Cornelia Jakobs și melodia ei „Hold Me Closer' au 8% șanse de câștig, potrivit cotelor.

Orchestra Kalush va reprezenta Ucraina la Eurovision 2022 cu piesa „Stefania”, după ce Alina Pash, cea care câștigase inițial preselecția națională, a fost nevoită să se retragă. Melodia ucraineană include muzică tradițională, iar versurile sale au în vedere întoarcerea spre rădăcini, fiind adresată unei mame. În contextul în care țara este sub atacul Rusiei, artiștii vor înregistra un clip video, în cazul în care nu vor putea participa fizic la concursul din Italia.

Alina Pash s-a retras din concurs

Alina Pash a câștigat Vidbir 2022, selecția națională ucraineană pentru Eurovision 2022, cu piesa „Tini Zabutykh Predkiv”. Cu toate acestea, artista a trebuit să se retragă din competiție din cauza unui scandal politic. Pash a fost acuzată că ar fi vizitat ilegal Crimeea în 2015. Cu un spațiu gol, radiodifuzorul ucrainean a invitat Orchestra Kalush să concureze la Eurovision Song Contest 2022. Orchestra Kalush a ieșit pe locul al doilea la Vidbir, dar a primit cele mai multe voturi din partea telespectatorilor.

De când a fost invadată ilegal de Rusia în urmă cu trei săptămâni, Ucraina se menține fermă împotriva invadatorului rus, dar a suferit o lovitură grea, cu sute de mii de refugiați forțați să abandoneze totul și să fugă din țară.

Citește și:
Primarul Kievului, mesaj tranșant pentru soldații ruși: „Valurile patriotice ne vor apăra orașul'

FOTO: Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din people