Ți-ar fi plăcut să fie un bărbat mai vorbăreț? De ce lipsa acestei trăsături este totuși în avantajul tău

Dacă nu este un bărbat vorbăreț asta nu înseamnă că nu știe să comunice, iar alte avantaje ce derivă de aici sunt prețioase pentru relația voastră.

Ți-ar fi plăcut să fie un bărbat mai vorbăreț? De ce lipsa acestei trăsături este totuși în avantajul tău

De la bun început ai observat că nu e un bărbat vorbăreț, iar o perioadă asta nu te-a deranjat căci tu ești o fire dinamică și îți place să povestești tot felul de lucruri. Însă uneori pui sub semnul întrebării discrepanța aceasta dintre voi, dacă e cu adevărat funcțională. Și de ce nu ar fi? Uită-te la nevoile tale emoționale. Te simți văzută de către el? Ascultată, iubită, sprijinită, în siguranță, valorizată? Au fost studii care au arătat că femeile vorbesc un număr mult mai mare de cuvinte pe zi decât bărbații, iar până la urmă universul tău nu se reduce doar la partenerul de cuplu, nu? Sau cel puțin nu ar trebui să se întâmple asta. Poți oricând sta de vorbă cu o prietenă, iar un bărbat ceva mai tăcut are avantaje la care poate nu te-ai gândit până acum.

Nu vorbește fără filtru

O persoană mai puțin vorbăreață își cântărește cuvintele înainte să le spună, iar riscul de gafe este mai mic. De asemenea nu va fi cuprins de entuziasm și să facă promisiuni pe care nu le poate ține doar pentru că vorbește fără nicio frână. Dă un feedback sau un sfat la care s-a gândit bine în timp ce te-a ascultat pe tine.

Discuții de calitate

Evident că există discuții legate de contexte zilnice, dar nu se va angaja în vreo bârfă sau discuții inutile minute sau ore întregi. Dezvoltarea unui subiect presupune o importanță, o calitate a temei respective.

Introspecție

Când vorbești foarte mult nu mai ai timp să privești în interiorul tău. Să vezi ce simți, ce vrei, care ți-ar fi obiectivele. Nu mai ai timp să vezi impactul, consecințele acțiunilor tale. Nu mai ești atent la celălalt. Lipsa lui de multe cuvinte îl face să fie mai în contact cu propria persoană, dar și cu tine.

Igiena comunicării

În alte relații ai fost foarte des întreruptă, se vorbea peste tine, firul discuției era mutat către ceva ce îl interesa pe fost. Ei bine, acum nu mai este cazul.

Te simți ascultată

Partenerul tău mai puțin vorbăreț te ascultă în mod activ, iar asta se vede și din limbajul corpului său. Nevoia ta de a fi ascultată e împlinită, iar el natural este un bun ascultător.

Conexiune în tăcere

Este foarte adevărat, comunicarea ajută la conectarea emoțională, dar și tăcerea. Să te simți confortabil, în siguranță lângă cineva fără să fie nevoie constant de vorbe e foarte liniștitor. De asemenea favorizează aplicarea sau dezvoltarea altor tipuri de conectare, de exemplu prin servicii diverse sau prin atingeri.

Citește și:
Ce beneficii aparente îți aduce îngrijorarea excesivă din orice, chiar dacă în realitate îți afectează relația de cuplu

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle