Un nou medicament care reduce efectele Covid-19 va ajunge în curând și la pacienții din România

CEO-ul unei companii farmaceutice din Cluj a anunțat că va aduce din Japonia un nou tratament ce s-a dovedit eficient în a reduce efectele Covid-19.

Un nou medicament care reduce efectele Covid-19 va ajunge în curând și la pacienții din România

Dragoș Damian, CEO al companiei farmaceutice Terapia din Cluj, a anunțat că în luna august va aduce în țară un medicament fabricat în Japonia care împiedică noul coronavirus să intre în plămâni. Acesta se numește nafamostat și a dat rezultate bune în reducerea severității bolii Covid-19 într-o serie de teste clinice.

Inițial, 20 de pacienți vor fi tratați cu noul medicament, urmând ca ulterior să fie aduse noi doze. Medicii infecționiști vor selecta primii pacienți care vor primi acest tratament, după ce vor decide în ce fază a bolii ar trebui administrat acesta. Nafamostatul nu este încă înregistrat în Uniunea Europeană, așa cum nu este nici Arbidol, un antiviral fabricat în Rusia ce este administrat deja pacienților din România.

„El are indicaţie pentru tratamentul pancreatitei acute, este un medicament care reduce reacţia inflamatorie a organismului în această boală acută, deosebit de gravă şi de serioasă. Nafamostatul este extrem de eficient în a preveni legarea virusului SARS COV 2 de membrana alveolară pulmonară. Cu alte cuvinte, nu lasă virusul să intre şi să se multiplice în plămâni, se ştie că marea majoritate a cazurilor pacienţii mor de insuficienţă respiratorie pentru că plămânii sunt atacaţi de virus”, a precizat Dragoș Damian pentru Mediafax.

În acest moment, România are 19.517 cazuri confirmate de coronavirus, dintre care 13.526 s-au vindecat. În același timp, 1.279 dintre persoanele infectate au decedat. Chiar dacă numărul de cazuri de coronavirus din țara noastră. este în scădere, nu este încă cazul de a ne relaxa. Atât reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății, cât și mai multi experți în medicină din întreaga lume au reamintit că, deși au trecut luni bune de la declanșarea epidemiei de coronavirus, acesta este încă prezent și la fel de de puternic și dăunător ca până acum.

Citește și:
Persoanele infectate cu noul coronavirus, însă asimptomatice, nu transmit mai departe virusul, arată un nou studiu

Foto: Arhiva Revistei ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din video