Rochia de mireasă a Prințesei Diana va fi expusă la Palatul Kensington

Celebra rochie de mireasă a Prințesei Diana va putea fi admirată la Palatul Kensington între 3 iunie 2021 și 2 ianuarie 2022.

Rochia de mireasă a Prințesei Diana va fi expusă la Palatul Kensington

Celebra rochie de mireasă a Prințesei Diana va fi expusă în curând la Palatul Kensington. Aceasta va fi prezentată în cadrul expoziției „Royal Style in the Making” și va putea fi admirată de public în perioada 3 iunie 2021-2 ianuarie 2022. Expoziția va fi instalată în Orangery, o extensie a palatului Kensington. De asemenea, este pentru prima oară când rochia este expusă la Palat din 1995.

Atât Prințul William, cât și Prințul Harry și-au dat acordul ca rochia purtată de mama lor, Prințesa Diana, să fie expusă în cadrul expoziției temporare.

Pe 29 iulie 1981 a avut loc nunta regală a Prințului Charles cu Prințesa Diana, la care au fost prezenți 2.500 de invitați. La acea vreme, suma cheltuită a fost de 48 de milioane de dolari, însă dacă luăm în calcul inflația și încercăm să aproximăm cât ar însemna acești bani în prezent, am ajunge la 110 milioane de dolari.  Ceremonia a avut loc la Catedrala Sfântului Paul, iar Diana a purtat o rochie impresionantă, croită din dantelă prețioasă, foarte veche.  Rochia a fost creată de cuplul David și Elizabeth Emanuel și a conținut 10.000 de perle, dantelă și o trenă lungă de aproape opt metri.

Anul acesta se împlinesc 24 de ani de când Prințesa Diana a murit într-un accident tragic de mașină. Prințul Harry și Prințul William au dezvăluit că o statuie comandată în memoria mamei lor va fi amplasată în aceasta vara la Palatul Kensington. 

Potrivit declaratiei oficiale, statuia va fi instalată în Grădina Sunken pe data de 1 iulie 2021, atunci când Prințesa Diana ar fi împlinit vârsta de 60 de ani. Statuia a fost realizată de artistul Ian-Rank Broadley, cel care a creat și portretul Reginei care apare pe monedele britanice încă din 1998.

CONȚINUT VIDEO ELLE

Cei doi prinți speră ca statuia „să îi ajute pe cei care vizitează Palatul Kensington să se gândească la viața și moștenirea ei”, au declarat Prințul Harry și Prințul William când au anunțat comanda acestei statui. „Mama noastră a influențat atât de multe vieți”, au adăugat cei doi.

Citește și:
Tot ce trebuie să știi despre cea de-a doua rochie de mireasă a Prințesei Diana

Foto: Arhiva Revistei ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din video