Emmanuel Macron a fost testat pozitiv cu coronavirus

Emmanuel Macron a fost testat pozitiv cu coronavirus. Președintele Franței a intrat imediat în izolare.

Emmanuel Macron a fost testat pozitiv cu coronavirus

Președintele Emmanuel Macron a fost testat pozitiv cu coronavirus. În vârstă de 43 de ani, acesta a făcut un test pentru coronavirus după ce a resimțit simptome de Covid-19, relatează comunicatul de presă emis de Palatul Elysee. În același comunicat se arată că acesta se va izola pentru șapte zile, după cum impun regulile din țară.

Deși Emmanuel Macron a fost depistat cu coronavirus, el va continua să își îndeplinească atribuțiile de președinte al Franței, lucrând din izolare, a declarat un oficial din administrația Franței, citat de BBC.

Vestea că Emmanuel Macron a fost testat și depistat pozitiv cu coronavirus vine după ce Franța a impus, săptămâna aceasta, carantină pentru a gestiona numărul din ce în ce mai crescut de cazuri de Covid-19, care pune în dificultate sistemul medical al țării.

Franța a trecut de două milioane de cazuri de Covid-19 de la debutul pandemiei, cu aproape 60.000 de decese, în condițiile în care, totuși, sistemul medical performant a însemnat și că rata mortalității în urma acestei boli este mai scăzută decât în alte țări.

Comunicatul trimis presei de Palatul Elysee arată că Emmanuel Macron a fost testat pozitiv în urma efectuării unui test de tip PCR, cel mai performant pentru depistarea coronavirusului: „Diagnosticul a fost făcut în urma unui test PCR care a fost prelevat imediat ce au apărut primele simptome„.

Nu este clar cum ar fi contractat președintele Franței coronavirusului, dar echipa sa a declarat că, imediat ce Emmanuel Macron a fost testat pozitiv, s-a făcut o anchetă epidemiologică și toți cei care au intrat în contact cu aceștia au fost informați de situație.

Premierul Jean Castex se numără printre contacții direcți și nu va mai merge efectiv la muncă. Președintele Macron și soția sa s-au testat în mai multe rânduri de la debutul pandemiei de coronavirus, însă până acum rezultatele au fost negative.

Citește și:
Unde se vor muta Donald și Melania Trump după ce părăsesc Casa Albă

Foto: arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din people