Brad Pitt o acuză pe Angelina Jolie pentru vânzarea ilegală a acțiunilor dintr-o afacere pe care o dețineau împreună

Brad Pitt o acuză pe Angelina Jolie, fosta sa soție, că ar fi vândut în mod intenționat partea pe care o deținea într-o afacere pe care cei doi au avut-o, în dauna intereselor lui. Ce spun documentele legale?

Brad Pitt o acuză pe Angelina Jolie pentru vânzarea ilegală a acțiunilor dintr-o afacere pe care o dețineau împreună

Brad Pitt o acuză pe Angelina Jolie, fosta sa soție, că ar fi distrus în mod intenționat reputația unei afaceri pe care cei doi au deținut-o împreună, prin vânzarea acțiunilor pe care aceasta le deținea. Afacerea este Château Miraval, iar cei doi foști soți s-au implicat încă din 2008, atunci când au cumpărat proprietatea aflată în sudul Franței, care constă într-un chateau și o podgorie care produce vin rose. Cuplul s-a căsătorit în 2014 la același Château Miraval, loc în care au și petrecut mai multe vacanțe alături de copiii lor.

Acum, Brad Pitt o acuză pe Angelina Jolie că a „căutat în mod intenționat să dăuneze” afacerii, prin vânzarea părții sale din afacerea cu vinuri. Pitt susține și că între el și fosta sa soție ar fi existat un acord conform căruia nici unul dintre ei nu ar fi putut să își vândă partea fără ca celălalt să își exprime consimțământul.

Echipa lui Brad Pitt o acuză pe Angelina Jolie, arată documentele care au fost depuse la Los Angeles County Superior Court și obținute de publicația People, că nu a contribuit cu nimic la succesul afacerii, ba mai mult, că a dăunat acesteia. Conform documentelor, Miraval a devenit pentru Brad Pitt un proiect prioritar, și interesul actorului în vârstă de 58 de ani în afacere ar fi transformat-o într-o „afacere globală de milioane de dolari și una dintre cele mai apreciate producătoare de vinuri rose din lume”.

Brad Pitt o acuză pe fosta sa soție că ar fi plănuit să își vândă partea din afacere către Tenute del Mondo, o companie care își dorește o preluare ostilă a business-ului, care „este deținută indirect și controlată de către Yuri Shefler, un miliardar rus care controlează Stoli Group.”

„Jolie a urmărit și a înfăptuit vânzarea în secret, ascunzându-se intenționat de Pitt, și știind că violează termenii contractului cu Pitt”, arată documentele. Pitt susține că Jolie ar fi avut obligația, în cazul în care ar fi dorit să vândă, să se adreseze mai întâi lui, iar vânzarea despre care vorbește ar fi încălcat acest drept contractual.

Mai mult, dosarul în care Brad Pitt o acuză pe Jolie arată și că afacerea către care și-a vândut aceasta partea ei din Miraval încearcă să obțină „informații confidențiale în beneficiul competitorilor săi”, dar și că Shefler are „practici de business ilegitime și asocieri profesionale dubioase”, care „pun în pericol reputația brand-ului pe care Brad Pitt a construit-o cu grijă”. „Jolie a căutat să îl oblige pe Pitt să intre într-un parteneriat cu un străin, și încă mai rău, un străin cu intenții și asocieri otrăvitoare”, se mai arată în documentele depuse.

Prin intermediul procesului, Pitt urmărește să obțină „daune în măsura care va fi dovedită în proces” și ca vânzarea să fie anulată. Actorul își dorește ca un juriu să stabilească verdictul.

Citește și:
Jubileul de Platină al Reginei Elisabeta a II-a în imagini de colecție (GALERIE FOTO)

Foto: arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din people