Bill Gates, declarații inedite despre viața sa personală: „Faptul că sunt bogat îmi face viața mult mai confortabilă, dar nu mai satisfăcătoare”

„Și eu am atins câteva puncte personale joase în ultimii ani, inclusiv moartea tatălui meu și sfârșitul căsniciei", a declarat Bill Gates pe blogul său, Gates Notes.

Bill Gates, declarații inedite despre viața sa personală: „Faptul că sunt bogat îmi face viața mult mai confortabilă, dar nu mai satisfăcătoare”

Așa cum ne-a obișnuit deja, Bill Gates a făcut celebra sa postare de sfârșit de an pe blogul Gates Notes. Pe lângă informațiile despre activitatea fundației sale, progresele tehnologice recente și schimbările climatice cu care ne confruntăm, Gates a făcut și câteva declarații personale, vorbind despre divorțul de Melinda, dar și despre situația sa financiară.

„Am împlinit 67 de ani în octombrie. Este greu de crezut că sunt atât de bătrân – în America, majoritatea oamenilor de vârsta mea sunt pensionați!”, și-a început Gates postarea pe blog.

Apoi, miliardul a explicat și de ce în viitorul apropiat nu se va mai regăsi pe lista celor mai bogați oameni din lume.

CONȚINUT VIDEO ELLE

„Deși nu-mi pasă unde mă clasez pe lista celor mai bogați oameni din lume, știu că, pe măsură ce voi reuși să ofer, voi coborî și, în cele din urmă, voi ieși cu totul de pe listă.”

Bill Gates a vorbit și despre bucuria de a deveni bunic, mărturisind că acest nou rol îi schimbă complet perspectiva asupra vieții.

„Am început să privesc lumea printr-o nouă perspectivă recent – când fiica mea mai mare mi-a dat vestea incredibilă că voi deveni bunic anul viitor”, a scris Gates pe blogul său.

„Simpla tastare a acestei fraze – Voi deveni bunic anul viitor – mă emoționează. Iar acest gând dă o nouă dimensiune muncii mele. Când mă gândesc la lumea în care se va naște nepotul meu, sunt mai inspirat ca niciodată să ajut copiii și nepoții tuturor pentru a avea șansa de a supraviețui și de a prospera.”

Acesta a vorbit și despre greutățile cu care omenirea s-a confruntat în ultimii ani, mărturisind că deși este privilegiat, și el a avut parte de câteva experiențe negative.

„Cu pandemia, războiul din Ucraina și încetinirea economiei, ultimii trei ani au fost unii dintre cei mai grei din memoria recentă”, a scris Gates. „Toată lumea a suferit pierderi în această perioadă – pierderea celor dragi, a securității financiare sau a unui mod de viață. Datorită poziției mele, sunt izolat de multe dintre aceste greutăți. Dar și eu am atins câteva puncte personale joase în ultimii ani, inclusiv moartea tatălui meu și sfârșitul căsniciei.

Faptul că sunt bogat îmi face viața mult mai confortabilă, dar nu mai satisfăcătoare. Pentru asta, am nevoie de familie, de prieteni și de o slujbă care să îmi permită să lucrez la lucruri care contează. Sunt recunoscător că le am pe toate trei”, a concluzionat Bill Gates.

Citește și:
Gerard Pique, surprins alături de noua iubită, înainte să se despartă de Shakira. Imagini cu Clara Chia în casa fotbalistului

Foto: Arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din video