Academy Museum: ținutele fabuloase ale vedetelor care au inaugurat muzeul filmului american

The Academy Museum of Motion Pictures s-a deschis în Los Angeles și cele mai mari nume din lumea filmului au inaugurat acest nou templu închinat cinema-ului.

Academy Museum of Motion Pictures este noul muzeu închinat lumii filmului, deschis cu câteva zile în urmă printr-o gală la care au participat cele mai importante nume ale cinematografiei americane. În el vor fi expuse cele peste 13 milioane de obiecte, de la costume la benzi, postere, butaforie, scenarii care datează încă de la 1927 și care se află în colecția Academiei Americane de Film.

Printre artefactele iconice găzduite de Academy Museum se numără celebrii pantofi roșii ai lui Dorothy din Vrăjitorul din Oz, pantofii lui Shirley Temple din The Little Colonel (1935), mașina cu care Hitchcock a scris Psycho, modelul navei din 2001: A Space Odyssey (1968) și o capă folosită de Bela Lugosi în Dracula.

Expozițiile cu care s-a deschis Academy Museum, disponibile pentru publicul larg de pe 30 septembrie, sunt dedicate regizorului spaniol Pedro Almodóvar, peliculei Citizen Kane (din 1941), crizei climatice, mișcării Black Lives Matter, relațiilor de muncă, felului în care au fost portretizate minoritățile etnice în cinema, regizorului Spike Lee. O galerie va fi dedicată lui Bruce Lee, una – mișcării #MeToo, iar o zonă va include omagii câștigătorilor premiilor Oscar de-a lungul timpului.

Din board-ul Academy Museum fac parte Laura Dern, Whoopi Goldberg, Tom Hanks, Ryan Murphy, Ted Sarandos și Diane von Fürstenberg. La gala care a deschis muzeul au participat cele mai importante nume din cinematografia internațională, de la Nicole Kidman la Maggie Gyllenhaal și de la Sophia Loren la Cher și Jennifer Hudson. Și nume importante din muzică, precum Lady Gaga, Olivia Rodrigo sau Katy Perry au fost prezente la ceremonie.

Citește și:
Vedete la ELLE New Media AWARDS 2021

Foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din people