Alege împreună cu partenerul melodia voastră reprezentativă! Un cântec banal vă poate ajuta relația

Multe cupluri au melodia lor. Poate fi romantic, dar impactul psihologic este semnificativ, spun specialiștii.

Alege împreună cu partenerul melodia voastră reprezentativă! Un cântec banal vă poate ajuta relația

O auzi întâmplător la radio și melodia respectivă, brusc, te teleportează 20 de ani în trecut. Era cântecul tău și al iubitului din liceu. Pe o alta ai plâns ore întregi după despărțire, pentru că era melodia relației tale cu bărbatul care ți-a frânt inima. Multe femei afirmă că fiecare poveste de iubire avea asociată și o melodie a cuplului. Deja cântecul de la nuntă a devenit o tradiție. Așa cum unele linii muzicale sunt strict legate de prieteni, drumul spre mare, o dimineață și un moment anume, altele ne trimit la iubiri vechi ori actuale. Despre beneficiile muzicii s-a tot discutat, că ne relaxează, ne îmbunătățește dispoziția, activează zona din creier responsabilă de memorie, dar mai este un aspect cu impact pozitiv asupra relației de cuplu.

Când ne alegem melodia cuplului

Într-un studiu prezentat de Psychology Today, 200 de oameni aflați deja în cuplu au răspuns dacă au o melodie a relației, când și cum au ales-o, ce emoții și ce amintiri se declanșează când se gândesc la ea. Ei bine, 60% dintre ei, în special cei căsătoriți, au declarat că au acea melodie reprezentativă, care a devenit melodia oficială a cuplului în primul an de relație. În plus, aceste persoane au o mai mare aplecare către muzică, în raport cu cei care nu aveau un cântec ales.

Melodia care dă identitate

Cu ce ajută un banal cântec de dragoste, când există milioane de astfel de melodii? Cântecul respectiv este legat de identitatea cuplului! Probabil că versurile rezonează cu anumite aspecte din povestea celor doi, încât simt că li se potrivesc mănușă. Versurile vorbesc despre îndrăgostiți, încercările prin care au trecut, visurile pe care le au în comun. Mai mult, muzica romantică susține intimitatea și crearea unor emoții plăcute. De ce nu ascultă nimeni death metal la o cină atent plănuită, la lumina lumânării, în cel mai șic restaurant unde abia găsești rezervare? Muzica funcționează ca un liant social și ne întărește identitatea, de data aceasta la nivel de cuplu.

Stimul pentru emoții

Ești în relație, celălalt este plecat, iar ție ți-e dor. Asculți melodia voastră și brusc simți bucuria de a-l avea, iubirea. Îți amintești momentele frumoase, amuzante, vacanțele, peripețiile, greutățile pe care le-ați depășit, cum ți-a fost alături. Îți vin în minte primele întâlniri, poate cum v-ați cunoscut, nunta, când ați devenit părinți. Valabil și dacă ești furioasă, iar cântecul vostru de suflet îți aduce aminte cine sunteți voi, care e identitatea voastră de cuplu.

Citește și:
Cum să-ți „citești partenerul de cuplu în public, dacă masca e un accesoriu obligatoriu

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle