6 situații în care este ok să fii egoistă

Există și situații în care e în regulă să fii egoistă! Uneori este bine să te pui pe tine pe primul plan. Ai putea fi criticată pentru asta, dar este normal să te concentrezi la propriile nevoi.

6 situații în care este ok să fii egoistă

Iată câteva situații în care e ok să fii egoistă:

1. Nu ești tratată corect

Una dintre situațiile în care e ok să fii egoistă este atunci când ceilalți nu te tratează corect. Vor că tu să faci toate treburile în casă, chiar dacă ești la fel de ocupată că toți ceilalți? Pune piciorul în prag și refuză! Fă grevă, dacă e nevoie! Insistă ca toți cei care locuiesc în acea casă să aibă sarcini egale.

2. Vrei să îți atingi visele

Anumite persoane încearcă să îți pună piedici? Nu le lăsa! Indiferent care este obiectivul tău, dacă este unul realist și înseamnă foarte mult pentru tine, atunci nu renunța! Ceilalți ar putea încerca să te descurajeze doar pentru că își dau seama că ai avea mai puțin timp pentru ei, mai puțini bani de investit în familie sau pentru că au impresia că ar trebui să fii ceea ce își doresc ei să fii. Cu toate astea, fericirea ta trebuie să fie pe primul loc!

3. Fii sinceră cu tine însăți!

Uneori vei fi acuzată că ești egoistă pentru că nu îndeplineșți așteptările celorlalți. Nu vei fi niciodată fericită dacă nu ești sinceră cu tine însăți. Fiecare om are propriile idei și credințe și are dreptul să le urmeze. De fapt, oamenii care nu te lasă să fii tu însăți sunt egoiști, nu invers!

4. Ți se cere prea mult

Femeilor li se cere adeseori să își asume rolul de ocrotitoare în viața de familie, fie că este vorba de copii sau de rude în vârstă. Pe deasupra, li se cere să mai facă multe alte lucruri, chiar dacă lucrează full time. Dacă ți se pretind prea multe, e în regulă să fii „egoistă” și să refuzi să îți asumi atât de multe responsabilități.

5. Ai grijă de tine

Prioritatea ta ar trebui să fie să ai grijă de tine. Nu poți să ai grijă de alții dacă nu știi să ai grijă de tine în primul rând. Este important să ai timp pentru tine că să creezi un echilibru între muncă și celelalte responsabilități.

6. Priorități

Reorganizează-ți lista cu priorități! E posibil să ai obligații legate de muncă sau studii, iar copiii nu au grijă de ei singuri, dar există, probabil, lucruri în viața ta care nu sunt la fel de importante și pot fi puse deoparte. Chiar trebuie să speli echipamentul sportiv al soțului tău sau să petreci fiecare duminică cu rudele pe care nu le placi? Fă ceea ce contează pentru tine!

Să fii egoistă vine cu un avertisment! Nu trebuie să profiți de alții sau să le faci rău. Uneori să te pui pe primul loc este ceea ce îți trebuie ca să fii mai fericită. Tu ai fost vreodată acuzată că eșți egoistă? Din ce motiv?

Citește și:
5 metode eficiente prin care îți poți îmbunătăți viața

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
substantial.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle