Un apartament modern si plin de culoare

Se iau 85 de metri patrati lipsiti de personalitate, se adauga cu grija, in doze rezonabile, culoare intensa si tonuri neutre, linii riguroase si elemente care respecta doar geometria naturii, influente masculine si tuse feminine. Rezultatul? O casa a echilibrului.

Acest lucru a permis, de altfel, si recompartimentarea din zona bucatariei, incapere care suferea de lumina insuficienta: un perete vitrat o separa acum de dining si lasa sa se ghiceasca, si dintr-o parte si din cealalta, functiunea complementara. Parchetul din lemn triplu stratificat, de la firma LDEDIL, comandat din Italia, are un aspect natural si o culoare foarte calda, care se imbina perfect cu tonurile casei. A fost, de altfel, primul finisaj ales, care a dictat paleta cromatica a intregii amenajari.

Partea cea mai grea s-a dovedit realizarea tavanelor, care erau simple in desene, dar mai greu de realizat. Toate camerele au tavan fals, cu linii moderne si cu diverse sisteme de iluminat, cum sunt spoturile incastrate, fara rama, de la Enlight, o noutate pe piata romaneasca, sau scafele cu lumina indirecta, care dau accentele necesare si pun in valoare anumite piese de mobilier.

Hamid Nicola Katrib, arhitect la Biroul de arhitectura si design Creadecoration, a realizat nu doar planurile, ci si punerea in opera. El a ales echipele si a supervizat fiecare etapa de executie. Mai ales ca avea un client care, odata stabilite toate detaliile, si-a dorit sa vina doar sa vada totul gata. Ceea ce, spune Hamid, e prilej de satisfactie pentru un arhitect: „O lucrare reusita, pentru mine, e cand reusesc sa surprind clientul, bucuria lui de la final, cand vede lucrarea in ansamblu, chiar daca a stiut toate elementele din timp”.

TEXT: ANDREEA STEFAN;
FOTO: COSMIN POPESCU
Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din elle decoration