Rayssa Leal a făcut senzație la 7 ani, pe skateboard într-o rochie de zână. La 13 ani a câștigat prima sa medalie olimpică

La 7 ani, Rayssa Leal devenea o senzație când skateboarder-ul Tony Hawk distribuia un clip cu ea îmbrăcată într-o rochie de zână, făcând trucuri pe placă. Acum, la 13 ani, are prima sa medalie olimpică.

Rayssa Leal a făcut senzație la 7 ani, pe skateboard într-o rochie de zână. La 13 ani a câștigat prima sa medalie olimpică

Rayssa Leal a fost una dintre câștigătoarele-surpriză ale probelor de skateboard la Tokio2020. La doar 13 ani, ea a obținut medalia de argint, iar alături pe podium i-a stat o altă fetiță de 13 ani, Nishiya Momiji, din Japonia, câștigătoarea aurului.

„Nu e corect să gândești că, în vreme ce trebuie să studiezi, nu poți să te dai pe skateboard, pentru că asta e un lucru pentru băieți. Nu am ascultat acest fel de mesaj”, a zis cu convingere Rayssa Leal, după ce și-a câștigat medalia. „Părinții mei au fost întotdeauna cu mine, de la primele mele și în continuare. Chiar cred că skateboard-ing-ul este pentru toată lumea.”

Istorica medalie (a fost prime ediție la care s-a concurat la skateboarding) vine la 6 ani de când Rayssa Leal a fost descoperită, prin intermediul unui clip devenit viral pe Internet, de Tony Hawk, o legendă a sportului. În clipul distribuit pe atunci de Hawk, Rayssa purta o rochiță albastră de zână, cu aripi, și reușea să execute trucuri avansate pentru vârsta ei. La vremea aceea, Hawk scria pe Twitter: „Nu știu cine este, dar e grozav: un truc de poveste din Brazilia, de la Rayssa Leal”.

Leal este deja extrem de populară – urmărită de peste 6 milioane de oameni pe Instagram, și nominalizată în 2020 ca fiind Action Sportsperson la premiile Laureus.

„Toată lumea poate să se dea pe skateboard în copilărie. Am crezut dintotdeauna că sporturile sunt și pentru fete, și pentru băieți. Nu există bariere de gen în sport.” Intrată deja în legendă la Jocurile Olimpice Tokyo2020, Rayssa Leal nu vrea acum decât să revină acasă și să continue să fie, pentru o vreme, doar o fetiță. „Visez la un viitor bun pentru mine și pentru frații mei și vreau să continui să fiu acea fetiță care sunt, să mă distrez cu prietenii mei. Nu vreau prea multe responsabilități acum. Vreau doar să fiu acea fetiță adorabilă și plină de viață care sunt, pentru întreaga Brazilie.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Olympic Games (@olympics)


Citește și:
Tokyo2020: românii care ne dau lecții de sport, curaj și asumare la Jocurile Olimpice

Foto: profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din people