Familia Kardashian, criticată dur de fani din cauza unui clip video

Copiii familiei Kardashian interpretează un dans specific culturii maori, iar fanii nu sunt deloc încântați.

Familia Kardashian, criticată dur de fani din cauza unui clip video

Ne-am obișnuit ca familia Kardashian să ocupe primele pagini ale tabloidelor. Însă, dacă până acum în mijlocul controversei se aflau celebrele surori, de data aceasta, protagoniștii scandalului sunt copiii lor. Duminică, fostul soț al lui Kourtney Kardashian, Scott Disick, a postat pe contul său de Instagram un clip video cu fiica sa, Penelope, și cu doi dintre copiii lui Kim, Saint și North în care executau un dans specific culturii maori din Noua Zeelandă, clipul fiind realizat cu intenția de a fi postat pe TikTok.

Ka Mate a devenit cunoscut în întreaga lume în momentul în care echipa de rugby a Noii Zeelande, All Blacks, a început să îl practice înainte de meciuri. Interpretarea sa într-o manieră războinică a creat falsa impresie că acest dans era realizat exclusiv înaintea bătăliilor. Deși are și o astfel de conotație, de cele mai multe ori este văzut ca un dans de întâmpinare a oaspeților, de mulțumire sau de comemorare a unor evenimente.

Publicul nu a părut să fie încântat de show-ul dat de familia Kardashian, acuzându-i pe membrii acesteia de  apropriere culturală adică adoptarea unor elemente semnificative ale unei culturi minoritare de către un reprezentant al unei culturi majoritare, mai cu seamă gravă atunci când cultura celui care își însușește acele elemente este una care a beneficiat de pe urma exploatării culturii minoritare.

„Credeați că 2020 nu poate fi mai rău de atât? Familia Kardashian crede că haka e un dans de TikTok”, a scris un fan pe Twitter. „Moștenirea mea nu ar trebui să fie provocare de dans pe TikTok. Nu-mi pasă că au învățat cuvintele adevărate, mai degrabă decât să le inventeze pe ale lor, acest lucru este sacru. Opriți aproprierea culturală”, a scris un altul.

Însă, au existat și persoane care au subliniat că acest clip video poate ajuta la promovarea culturii. „Pe de o parte, e un lucru grozav. Pe de altă parte, mi-ar plăcea să am o discuție cu ei despre ce înseamnă haka și despre ce i-a motivat să facă dansul”, a spus Matthew Tukaki, un reprezentant al culturii maori, scrie Star News. „Trebuie să fie făcut cu o intenție reală. Nu e doar ceva care arată bine pe Instagram sau în social media”, a adăugat acesta.

Citește și:
Kylie și Kendall Jenner au avut o dispută și nu și-au vorbit timp de o lună

Foto: Arhiva Revistei ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din people