Donald Trump a fost blocat de Twitter și Facebook

Trump a fost blocat pe mai multe dintre canalele sale de social media, într-o încercare a companiilor de a nu mai transmite mesaje false sau care incită la ură protestatarilor care au luat cu asalt Congresul american.

Donald Trump a fost blocat de Twitter și Facebook

Donald Trump a fost blocat de Twitter și Facebook pentru postările adresate protestatarilor care au luat cu asalt Capitol Hill, în timpul procedurii de validare a voturilor obținute de Joe Biden, care îl confirmau pe acesta drept președinte al Statelor Unite.

Președintele Trump a postat pe Twitter mesaje din timpul unui miting pe parcursul căruia l-a ținut în Washington, iar apoi l-a atacat, pe aceeași rețea, pe vicepreședintele Mike Pence, căruia îi ceruse să blocheze procedura de validare a voturilor. Pence a refuzat să dea curs cererii președintelui.

Atacul la adresa lui Pence a venit chiar în timp ce protestatarii pro-Trump intraseră în clădirea Congresului, lucru care a întrerupt ședința, oficialii fiind ținuți la adăpost de mulțime. În cele din urmă, președintele Trump a mai transmis un mesaj în care le cerea protestatarilor care îl susțineau să își exprima pașnic opiniile în Capitol Hill. Trump le-a transmit acestora că îi iubește și a continuat, în același mesaj, să susțină că alegerile au fost furate.

În cele din urmă, președintele Trump și-a îndemnat suporterii să plece acasă. Trump a fost blocat ulterior de Twitter, oficialii rețelei anunțând că au înlăturat trei postări de pe platformă pentru „încălcări severe ale politicilor noastre”. Compania a transmis că va bloca contul președintelui Trump dacă acele mesaje nu vor fi șterse. „Viitoarele încălcări ale regulilor Twitter (…) vor rezulta în suspendarea permanentă a contului @realDonaldTrump.”

Trump a fost blocat și pe Instagram și Facebook, pentru 24 de ore. Iar YouTube a înlăturat un material video postat de președintele Trump. Oficialii Facebook au transmis: „L-am înlăturat pentru că credem că contribuie la mai degrabă decât să diminueze riscurile de violențe”.

Directorul responsabil de social media de la Casa Albă, Dan Scavino, a folosit propriul cont pentru a posta o declarație din partea lui Trump. „Deși sunt în total dezacord cu rezultatul alegerilor, iar faptele mă susțin, chiar și în aceste condiții va avea loc un transfer de putere pașnic pe 20 ianuarie. Am spus întotdeauna că vom continua să luptăm ca să ne asigurăm că doar voturile legitime sunt numărate. Deși asta reprezintă finalul celui mai bun prim mandat în istoria președinților țării, este numai începutul luptei noastre de a face America măreață din nou.”

Trump a fost blocat și pe rețeaua Snapchat, compania nu a transmis cât va dura această măsură.

Citește și:
Haos la Washington: suporterii lui Trump au luat cu asalt clădirea Congresului

Foto: arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din people