Cum arată a doua rochie de mireasă purtată de Prințesa Diana. Este roz și foarte chic

Puțini știu că Prințesa Diana a purtat două rochii de mireasă cu ocazia nunții cu Prințul Charles.

Cum arată a doua rochie de mireasă purtată de Prințesa Diana. Este roz și foarte chic

Deși toată lumea își amintește de fabuloasa rochie albă de mireasă, puțini știu că Prințesa Diana a purtat două rochii de mireasă cu ocazia nunții cu Prințul Charles.

Rochia albă de mireasă a Prințesei Diana, realizată de cuplul britanic David și Elizabeth Emanuel pentru fabuloasă nuntă regală din iulie 1981 este cu siguranță una dintre ținutele iconice purtate de îndrăgita prințesă. Rochia de mireasă este acum expusă la Palatul Kensington, fiind prezentată în cadrul expoziției „Royal Style in the Making.”

Cu ocazia acestei expoziții a ieșit la iveală și faptul că Prințesa Diana a mai avut și o a doua rochie de mireasă, roz, mai exact o ținută elegantă realizată de David Sassoon pentru Bellville Sassoon.

Ținuta compusă din rochie și jachetă cu detalii din dantelă, mătase și funde decorative, a fost de fapt purtată de Prințesa Diana la finalul nunții cu Prințul Charles, atunci când cei doi au sosit la Romsey Station din Hampshire, înainte de a pleca în Gibraltar pe Royal Yacht Britannia.

A fost descrisă adesea ca „ținuta pentru luna de miere” și cu siguranță a avut un loc aparte în inima prințesei, Diana purtând-o în mai multe ocazii, inclusiv în celebrul turneu regal pe care l-a făcut în Australia în 1982 alături de Prințul Charles.

Expoziția „Royal Style in the Making” este instalată în Orangery, o extensie a Palatului Kensington și poate fi vizitată în perioada 3 iunie 2021 – 2 ianuarie 2022. Este pentru prima dată când cele două orchii de mireasă sunt expuse la Palat din 1995. Expoziția începe cu o lună înainte ca Prințesa Diana să fi împlinit vârsta de 60 de ani. Atât Prințul William, cât și Prințul Harry și-au dat acordul ca rochia purtată de mama lor să fie prezentată în cadrul expoziției temporare.

CONȚINUT VIDEO ELLE

Organizatorii expoziției menționează faptul că rochia albă de mireasă este considerată acum printre „cele mai faimoase rochii de mireasă din istorie.” În cadrul unui videoclip prezent la expoziție, Elizabeth Emanuel, cea care a creat rochia, își amintește că Prințesa Diana o rugase pe ea și pe soțul ei să îi facă rochia de mireasă. „A fost unul dintre acele momente ciudate în care îți dai seama că viața ta nu va mai fi niciodată la fel”, povestește aceasta.

Anul acesta se împlinesc 24 de ani de când Prințesa Diana a murit într-un accident tragic de mașină, la vârsta de 36 de ani. În anul 2017, Prințul Harry și Prințul William au dezvăluit prin intermediul unei declarații comune că plănuiesc amplasarea unei statui în grădinile Palatului Kensington. Statuia, care a fost realizată de artistul Ian-Rank Broadley, va fi instalată în Grădina Sunken pe data de 1 iulie 2021, atunci când Prințesa Diana ar fi împlinit vârsta de 60 de ani. Admiratorii familiei regale așteaptă cu nerăbdare acest eveniment în special pentru faptul că i-ar putea apropia pe cei doi, având în vedere neînțelegerile din ultima perioadă.

Citește și:
E oficial! BBC recunoaște că Prințesa Diana a fost manipulată pentru a le acorda interviul exploziv din 1995. Reacțiile lui William și Harry

Foto: Profimedia, Arhiva Revistei ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din video