Bob Dylan este acuzat de hărțuire și abuz sexual asupra unei fetițe de 12 ani

Bob Dylan este acuzat că în urmă cu 65 de ani ar fi hărțuit sexual o fetiță în vârstă de 12 ani.

Bob Dylan este acuzat de hărțuire și abuz sexual asupra unei fetițe de 12 ani

Bob Dylan este dat în judecată de o femeie care mărturisește că a fost „molestată sexual și abuzată” de către muzician atunci când ea avea 12 ani.

Potrivit spuselor femeii -care a intentat actele de judecată folosind inițialele J.C.-  abuzurile s-ar fi petrecut în mod repetat, timp de șase săptămâni, între aprilie și mai 1965, în apartamentul pe care Bob îl închiriase în hotelul Chelsea din New York. Aceasta a declarat că Dylan „și-a folosit statutul de muzician” pentru „a-i câștiga încrederea” și că, în plus, i-a oferit droguri și alcool pentru a o convinge să întrețină relații sexuale cu el.

Un purtător de cuvânt al cântărețului a negat acuzațiile, declarând că „afirmațiile cu privire la faptele care s-ar fi întâmplat în urmă cu 56 de ani sunt neadevărate și vor fi combătute”. Ca răspuns la această declarație, Daniel Isaacs, avocatul lui J.C., a afirmat că „de-abia așteptăm să îi întâlnim într-o sală de proces”, anunță site-ul People.

J.C., care are în prezent 65 de ani și trăiește în Connecticut, a mărturisit că abuzul sexual la care a fost supusă a avut reprecusiuni serioase asupra sănătății sale mintale, aceasta suferind și astăzi de depresie și anxietate. Ba mai mult decât atât, aceasta a declarat că, din cauza daunelor emoționale și psihologice pe care i incidentul i le-a produs, nu a putut duce o viață normală.

Legea New York Child Victims’ Act look-back window adoptată în 2019, oferea posibilitatea victimelor de a intenta un proces împotriva abuzatorilor lor, chiar dacă incidentul s-a produs cu mult timp în urmă. Legea a ieșit din vigoare sâmbătă, procesul împotriva lui Bob Dylan fiind intentat cu o zi înainte.

Bob Dylan, în vârstă de 80 de ani, și-a lansat anul trecut cel de-al 39-lea album, intitulat „Rough and Rowdy Ways”. De-a lungul carierei sale, acesta a primit Premiul Nobel pentru literatură, Premiul Pulitzer, dar și mai multe premii Grammy.

Citește și:
Dylan Farrow, fiica Miei Farrow și a lui Woody Allen, descrie presupusul abuz sexual al tatălui ei

Foto: Arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din people