Nu Ma Uita: sase artisti si o colectie inedita

Sase artisti clujeni s-au lasat inspirati de Constantin Brancusi, imaginand la 360 HUB o colectie interdisciplinara inedita.

Nu Ma Uita: sase artisti si o colectie inedita

Decoratoarea Genoveva Hossu, pictorita Andreea Radu, arhitecta Daniela Maier, ceramistul Ioan Sumedre Jr., designerul de moda Lucian Broscatean si chef-ul Adi Hadean si-au unit fortele intr-un proiect experimental ce reuneste multiple domenii, de la designul interior la cel de produs si pana la arta culinara.

Genoveva Hossu, initiatoarea proiectului, a vorbit despre sursa de inspiratie a celor implicati, spunand: „Am incercat, fiecare, sa transpunem in realitate o iubire si un dialog imaginar intre El, geniul, si muza sa, Madame Pogany.' Astfel, inspiratia provenita din opera lui Brancusi a fost transformata in obiecte – haine-obiect, lampi, farfurii decorative, tablouri, o masa efemera din gheata, mobilier realizat din rumegus – toate imaginate ca un cadru al convietuirii in eternitate a artistului si a muzei sale si toate pornind de la piatra si lemnul esentiale operei brancusiene.

Colectia de obiecte va fi prezentata, ca si colectie prototip, si in cadrul Romanian Design Week, in expozitia centrala gazduita de Hanul Gabroveni. Expozitia poate fi vizitata pana pe 24 mai intre orele 10 si 19 la 360 HUB.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle