Visezi la Făt Frumos? Idealizezi iubirea? Cum fanteziile romantice te împiedică să ai o relație de cuplu sănătoasă

Fanteziile romantice te țin captivă într-o viziune ideală despre iubire și cuplu, care nu au nicio legătură cu realitatea. Cum îți faci rău singură.

Visezi la Făt Frumos? Idealizezi iubirea? Cum fanteziile romantice te împiedică să ai o relație de cuplu sănătoasă

Basmele în care Făt Frumos era salvatorul suprem și se lupta cu zmei, vrăjitoare etc. pentru iubirea și mâna prințesei. Comediile romantice în care el face totul perfect. Și chiar dacă inițial este indisponibil emoțional, mojic, dependent de substanțe, se dovedește că e mai blând, bun, pur, drăgălaș, cald, inofensiv decât cei mai simpatici pisoiași din univers. Adică de mici suntem expuse la diverse scenarii ce continuă la maturitate la fel de nerealist. Iar scenariile personale uneori depășesc orice câștigător de Oscar. Ce câștigi din iluziile romantice pe care ți le vinzi singură? Un fel de standard extrem de ridicat și nerealist la care nu se va ridica nimeni vreodată.

Nu comunici

Alesul trebuie să știe exact ce gândești, ce îți place și ce nu, care sunt dorințele tale, visurile. Desigur, nu citește gânduri, așa că dacă nu îi spui lucrurile acestea nu are cum să le cunoască. Lipsa de comunicare mai are încă un aspect: nu faci ce ține de tine în ceea ce privește relația. Precum prințesa din poveste ești…. la primire. Iar el trebuie să lupte pentru tine, să depășească variate încercări și probe, oarecum să întrețină întreaga dinamică. Desigur, procesul reparator nu se poate întâmpla fără aportul amândurora.

Conflictele prevăd Apocalipsa

În această viziune de poveste certurile sunt văzute cât mai negativ posibil. Cum să existe conflicte în așa poveste de iubire ruptă din cărți? De unde și despărțiri furtunoase poate după prima ceartă sau opinia că un conflict arată din start că nu e persoana potrivită pentru tine, încât devii și mai atentă la defecte, gafe, iar aspectele pozitive devin invizibile.

Partenerul devine un personaj

Pe umerii lui apasă toate gesturile perfecte din filme și basme, toate așteptările tale și viziunile romanțate. Nu devii curioasă să îl descoperi așa cum este el în realitate, ci e o fișă pe care bifezi caracteristicile ideale pe care evident că nu le poate avea nimeni. Nu pe toate!

Cauți chimia perfectă…

… din prima! Rareori ești dispusă să te mai întâlnești cu el dacă la prima întrevedere nu simți focuri de artificii și fluturași în stomac. Crezi cu tărie că o relație de succes este aceea în care de la început vă atrageți reciproc ca un magnet. De altfel, un semnal de alarmă pentru relațiile toxice. La polul opus îl ții pe durată nedeterminată în friend zone, până te convingi tu că merită să începi o poveste cu el, ori cel mai probabil până când bărbatul respectiv cedează și se retrage. Gest care îți va confirma scenariul fals că dacă era ACELA se străduia în continuare pentru tine.

 

Citește și:
Greșeli pe care le faci când te afli într-o relație toxică

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle