Trei motive neasteptate pentru care disputele sunt benefice intr-o relatie

Certurile permanente intr-un cuplu sunt, cu siguranta, un semn ca lucrurile nu merg bine, dar uneori disputele pot fi sanatoase si constructive pentru consolidarea unei relatii.

Trei motive neasteptate pentru care disputele sunt benefice intr-o relatie

Iata trei motive pentu care discutiile in contradictoriu te pot ajuta in relatia cu partenerul tau.

Disputele inlatura emotiile negative

Nimic nu e mai toxic decat sa tii in tine nemultumirile de orice fel (de la faptul ca a intarziat la o cina romantica pana la faptul ca nu si-a amintit de aniversarea voastra). In cele din urma, vei izbucni, iar efectul va fi, poate, disproportionat in raport cu greselile lui. Asa ca, ori de cate ori face ceva care te nemultumeste, semnaleaza-i cu diplomatie, dar fara intarziere. In felul acesta, te vei elibera de emotiile negative si vei evita acumularea lor.

Cu alte cuvinte, disputele sunt benefice, pentru ca elibereaza frustrarile, resentimentele si furia, care pot duce la comportamente care genereaza conflictul. Nu evita subiectul de teama unui scandal; cu cat se acumuleaza mai multa nemultumire, cu atat iti va fi mai greu sa o gestionezi si sa-ti controlezi reactiile.

O cearta in cuplu iti deschide mintea si catre perspectiva partenerului tau

Sa ai o disputa constructiva inseamna sa nu ataci, sa nu critici, sa nu cauti vinovati. Intr-o disputa benefica, fiecare partener isi verbalizeaza sentimentele si opiniile, ascultandu-si, in acelasi timp, interlocutorul.

Ideea este sa-ti asculti partenerul, nu sa-l ataci pentru ca vede o situatie diferit fata de tine. Rezultatul este ca vei afla cum gandeste el in anumite privinte, ceea ce va poate ajuta sa comunicati mai bine in viitor.

Controversele te ajuta sa exersezi arta compromisului

O disputa cu sens nu se reduce niciodata la cine pierde si cine castiga. Rezultatul final ar trebui sa fie identificarea unei zone de mijloc sau de compromis. Sau, cum se spune, sa fiti de acord ca nu sunteti de acord. Nu e un demers usor, dar nici nu trebuie sa fie o reusita din prima. Daca nu poti „auzi' lucrurile pe care ti le spune celalalt, lasa lucrurile asa si mai gandeste-te o data!

Studiile au demonstrat ca ideea de a te duce la culcare furios nu e chiar atat de rea, daca in felul asta poti analiza mai bine motivele conflictului. Totul e sa nu adormi incarcata de emotii negative. Este vital sa inveti sa lupti onest,pentru ca exista sanse foarte mari sa nu fiti de acord asupra fiecarui aspect din viata. Accepta asta si relatia voastra va fi una armonioasa!

Foto: Happy young couple from Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle