Semnale de alarmă în cuplu care ar trebui să te pună în gardă

Există semnale de alarmă în cuplu care ar trebui să îți dea de gândit. Nu neapărat pentru a pune punct, ci pentru a remedia niște probleme înainte să fie prea târziu.

Semnale de alarmă în cuplu care ar trebui să te pună în gardă

Tu cât de atentă ești la diversele semnale de alarmă în cuplu? Le ignori, spunând că ți se pare? Că e doar o etapă care va trece? Că așa e el, iar dacă te iubește se va schimba? Toate aceste indicii te invită la o analiză personală și o analiză a relației. S-a trecut limita suportabilității? Nu se ține deloc cont de tine și de nevoile tale? Ce îți dorești tu de la un bărbat și de la o relație de cuplu? Te simți capabilă să îl confrunți, să setezi limite și să ceri ce ai nevoie? Relația mai poate fi reparată? Simți că vrei să o repari sau doar să pleci? Întrebări la care e bine să meditezi, inclusiv la situațiile următoare.

Doar vorbe, fără fapte

Ai făcut pasul, ai avut discuția legată de aspectele care te deranjează. Iar pe principiul zice ca tine, dar face ca el… nu s-a schimbat nimic. Comportamentele sunt aceleași, iar dacă revii asupra problemei te acuză că insiști, ești prea critică, sufocantă și îl bați la cap, te ignoră.

Aruncă vina numai asupra ta

Îi spui că te simți tristă, furioasă sau rănită, indici punctual comportamentul care a produs aceste emoții și transmiți concret ce ai nevoie. Adică alegi comunicarea asertivă și te plasezi într-o zonă de vulnerabilitate și deschidere emoțională. Cu toate astea el devine foarte defensiv, spune că exagerezi, ți se pare sau că tu ești unica vinovată pentru tot. Nu își asumă partea lui de responsabilitate în interacțiunea din cuplu și nu este dornic să înțeleagă și viziunea ta. Ca atare, problemele sunt tot acolo, iar la emoții se adaugă cel mai probabil și frustrarea sau dezamăgirea.

Te simți singură în doi

Chiar dacă aveți activități împreună, singuri, plecați cu prietenii în weekend-uri, ai un pregnant sentiment de singurătate în doi. Nu simți că sunteți conectați la nivel emoțional. E ca un gol interior care doare și care te plasează în diverse mecanisme de autoliniștire (mâncare, shopping etc) sau pur și simplu te detașezi emoțional de el.

Viața sexuală e în impas

Pasiunea și atracția sexuală par a fi de domeniul trecutului. Faceți sex rar, mecanic, sau viața sexuală nu mai există deloc. Acest simptom că relația are probleme este în general ignorat, ocoliți elefantul din cameră cu mare abilitate. Dacă totuși aduci vorba, nu dorește să discute despre, pleacă în altă cameră, își face drum afară, închide subiectul nervos.

Și-a pierdut admirația ta

Nu îl mai privești cu același respect, nu îl mai admiri, realizările lui de orice natură te lasă rece. Te simți copleșită te dezamăgire și resentimente, încât ai ajuns la punctul acela când nici nu vrei să îi mai vorbești, să încerci să vă rezolvați problemele. Știi deja ce răspunsuri primești, cum te vei lovi de zid și așteptările tale nu mai au nicio nuanță pozitivă.

Citește și:
Sex de calitate? Ce trebuie să știi despre propriul corp ca să te bucuri de plăcere

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din lifestyle