Pare prea frumos ca să fie adevărat? Situații când comportamentul bărbatului pe care îl placi e un love bombing ca la carte

Ești copleșită de toată atenția pe care ți-o dă și gesturile excepționale pe care le face. Însă totul este doar love bombing...

Pare prea frumos ca să fie adevărat? Situații când comportamentul bărbatului pe care îl placi e un love bombing ca la carte

Te simți pe norișorul cu numărul 9. Se poartă atât de frumos încât îți vine să te ciupești, să te convingi că e real și nu visezi. Însă treptat acest comportament fabulos are mici derapaje pe care le ignori îmbătată de parfumul atenției primite. Apoi cazi de pe norișorul pufos, căci comportamentul idilic este înlocuit de critică, dominare, devalorizare. Un schimb clasic și ca la carte de la love bombing, când parcă ai ajuns în rai, la opusul te ce face să te simți ca în iad. Desigur că e de dorit ca partenerul tău să se poarte frumos la început (și ulterior în relație), însă fii precaută în ceea ce privește acest love bombing. Care este atenție dusă la extrem, greu de gestionat, cu scopul de a te manipula în folosul propriu.

Nu te lasă să respiri

Te sună foarte des, îți scrie non stop. Ca și cum se gândește la tine în fiecare minut la existenței sale și îți arată asta. E mai mult decât flatant să te simți atât de importantă, iar tu nu ai cum să uiți de el căci își face simțită prezența continuu.

Te controlează

Inițial poți spune că dorește să știe absolut fiecare pas pe care îl faci deoarece e îngrijorat. Îi pasă de tine și vrea să fii în siguranță. Însă nu aceasta este motivația, ci lipsa încrederii și nevoia de control. În felul acesta te domină și nu te lasă să îi scapi. Ca și cum ești în lesă și efectiv nu îți dai seama.

Face orice să îți cucerească familia și prietenii

Bărbatul care își dorește să fie cu tine știe că ar fi util să aibă o relație bună cu familia ta și cu prietenii apropiați. Și poate că e atent la comportamentul său, dar nu face gesturi grandioase, nu se dă peste cap pentru a-i impresiona și a-i aduce de partea lui cu orice preț. În love bombing această strategie te vulnerabilizează. Cum ar putea ei să te creadă atunci când te vei plânge în ceea ce-l privește? Tu vei fi cea nebună și exagerată, iar el un tip minunat. Lucru care îi întărește ulterior comportamentul de tip gaslighting.

Exagerează cu declarațiile și cu sprijinul

Îți rezolvă fiecare problemă înainte ca tu să conștientizezi că o ai. Te degrevează de toate sarcinile care îți dădeau bătăi de cap sau cu care te simțeai confortabil să le îndeplinești. Creează un context care să te facă dependentă, să ai senzația că nu te mai poți descurca fără el. Și că toată stima ta de sine depinde de laudele pe care ți le aduce.

Nu îți lasă timp liber

Vrea să fie cu tine peste tot. Și la petrecerea firmei, întâlnirea cu colegii, cu prietenii, cu familia, la întâlnirile de business. Nici la sală nu te mai lasă să te duci singură, negocierile de afaceri brusc au nevoie stringentă de prezența lui. De fapt orice decizie pe care o iei trebuie să treacă în prealabil pe la el. Și îți creează un sentiment de incompetență.

Se grăbește

Relațiile au un ritm propriu și ele se construiesc treptat. Aici, desigur, nu este cazul. Îți spune te iubesc la primele întâlniri, vrea să vă mutați împreună sau chiar să vă căsătoriți după foarte puține săptămâni etc.

Nu acceptă limitele

Totul este frumos și roz, dar în stilul și condițiile lui. Când ceri, pui limite, îl oprești, îl temperezi, încerci să negociezi ai senzația că vorbești singură, te ignoră sau te confrunți cu un val de furie din partea sa.

Citește și:
Așteptări nerealiste de la partenerul de cuplu care îți vor aduce multă nefericire

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle