Cât durează să treci peste o despărțire, conform experților

De câte ori ai auzit până acum că timpul le vindecă pe toate? Probabil că de multe ori, însă a venit momentul în care să aflăm de la experți cât anume durează să treci peste o despărțire.

Cât durează să treci peste o despărțire, conform experților

După o despărțire, auzim în mod constant în jurul nostru faptul că timpul poate vindeca toate rănile, însă în acel moment, nu avem toată încrederea că așa se va și întâmpla și ne imaginăm că nu vom mai iubi niciodată.

O despărțire și în general atunci când suferim din dragoste ne poate afecta destul de mult, de la faptul că nu mai avem încredere în propria persoană, ne izolăm, nu ne mai putem concentra la ceea ce se întâmplă în jurul nostru, până la probleme de sănătate, cum ar fi pierderea poftei de mâncare, dureri de cap sau lipsa somnului. Este firesc să ne întrebăm cât anume durează până când vom putea trece peste.

Când vine vorba de timpul de refacere după o despărțire, unii se gândesc la o perioadă destul de fixă, cum ar fi jumătate din cât a durat relația voastră, pe când alții consideră că durează o lună. Fiecare dintre noi are propriul mecanism prin care poate trece mai ușor peste suferința provocată de o despărțire. 

Potrivit unui studiu publicat în Journal of Positive Psychology, 71% dintre cei 155 de respondenți au considerat că durează trei luni, adică aproximativ 11 săptămâni, ca să treci peste o despărțire. Poate fi surprinzător de puțin pentru unii și poate prea mult pentru alții. 

Chiar dacă acum știm cât durează în medie să treci peste o despărțire, acest lucru nu înseamnă că se aplică tuturor persoanelor. Așa cum spuneam, fiecare dintre noi trebuie să găsească propriul mod prin care să reușească să depășească acel moment. Poți alege fie să îți petreci tot mai mult timp cu familia sau prietenii, te poți refugia într-o carte sau un film care să te inspire, ori te poți concentra pe dezvoltarea proprie.

E important să îți dai voie să fii și vulnerabilă, să vorbești deschis despre ceea ce te apasă și deranjează și să nu încerci să rezolvi totul singură dacă simți că nu poți gestiona situația. 

Citește și:
3 trucuri de comunicare utile! Folosește-le în cuplu, dar și la serviciu

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle