Bărbații caută aceleași lucruri în fiecare femeie. Ce ți-ar putea asigura o relație de cuplu stabilă

Îți dorești o relație de cuplu stabilă, dar te porți ca atare? Unele comportamente favorizează o relație serioasă, altele o sabotează.

Bărbații caută aceleași lucruri în fiecare femeie. Ce ți-ar putea asigura o relație de cuplu stabilă

Visezi la o relație de cuplu stabilă, dar ești sigură că te porți ca atare? Nu doar femeile sunt foarte atente la anumite comportamente din partea bărbaților, ci și ei pun lupa pe partenera cu care au început să iasă. Iar mitul bărbatului etern puternic, această toxicitate în raportarea cu sine și ceilalți blochează asumarea și descoperirea vulnerabilității la bărbați. Pentru că și ei au nevoie de confirmări, siguranță, atenție, validare, să se simtă importanți și iubiți.

Atracția fizică

Să nu ne păcălim, bărbații sunt extrem de vizuali. Iar unii în plus sunt și kinestezici. Poate că sună a clișeu, dar ține de respectul față de tine și față de el să te îngrijești, să te menții atractivă. Iar componenta aceasta a atracției fizice este esențială, chiar și dacă aveți 10-15 ani de relație și vă cunoașteți extrem de bine, v-ați văzut în toate ipostazele. Organizați ieșiri în oraș, în care să fiți amândoi aranjați, acasă nu purta hainele cele mai largi și rupte. Există o mulțime de ținute de interior foarte drăguțe, care te pun în valoare.

Primește-i ofertele de conectare

Vrea să îți arate un fimuleț, o poză, un documentar, ceva ce nu te interesează prea tare sau consideri mai degrabă că este o prostie? Fă-ți timp și răspunde-i la această ofertă de conectare. Pentru el e important, semnificativ și vrea să împărtășească cu tine. Are un moment de vulnerabilitate și caută să se conecteze la tine? Nu-l invalida și fii acolo pentru el. Construiți și creșteți intimitatea emoțională cu fiecare ocazie.

Nu îl infantiliza

Chiar dacă are momentele lui copilărești, niciunui bărbat nu îi place să îi fie atacată masculinitatea, să fie tratat ca un copil. Așadar controlează-ți cicăleala și critica. Iar respectul reciproc este o piatră de temelie la baza oricărei relații, inclusiv a celei de cuplu. Așadar jignirile aparent inocente, spuse în glumă, cu ton drăgăstos, în final tot invalidări sunt și lipsă de respect. 

Nu încerca să îl schimbi

Ori îți place tot pachetul, ori nu. Poți trăi cu defectele lui? Nu te aventura într-o misiune de educație și schimbare a celuilalt pentru că este o luptă epuizantă și pierdută din start. Nu de puține dăți, când femeia are senzația că și-a atins scopul, bărbatul este și se comportă exact cum voia ea, ei bine… el iese din relație întrucât nu mai poate suporta frustrarea și această lipsă de acceptare. Cu toții dorim să fim iubiți așa cum suntem.

Maturitate…

… adică să nu îl pedepsești prin tăcere sau diverse alte moduri, să nu eviți discuțiile ce au ca scop soluționarea conflictelor, să nu faci scene în public sau tantrumuri teribile acasă, să nu joci cartea indisponibilei ținându-l la distanță, printr-o abordare de tip cald-rece.

Spațiul personal

Este util și pentru tine, nu doar pentru el. Iar ca o relație să funcționeze corect este nevoie de un anumit grad de solitudine care să permită conectarea fiecăruia cu sine, menținerea hobby-urilor sau relațiilor de prietenie, intereselor profesionale etc. Desigur, el nu va intra în contradicție cu experiențele și timpul petrecut împreună, activitățile distractive care să vă încarce și să consolideze relația.

Citește și:
Ghid de autoprotecție când interacționezi cu o persoană egoistă

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle