10 destinatii turistice din America de Nord

Dupa o vacanta pe continentul nord-american, Adina Rosetti a schitat o harta a locurilor pe care trebuie neaparat sa le vizitezi, daca ajungi in apropiere de Ottawa, Montreal, Boston sau New York.

Canada

Zona celor 1.000 de insule

Daca ne-am afla la inceputul epocii postbelice, zau ca imediat as scoate 50 de dolari din poseta si mi-as cumpara o insulita din cele peste o mie aflate pe lacul Ontario si fluviul St. Lawrence (la doua ore cu masina de capitala Canadei, Ottawa). Dar, cum anii ’50 au trecut de ceva vreme si preturile au crescut, m-am multumit cu o plimbare cu vaporasul pe apele lacului, admirind frumoasele ambarcatiuni si vile de vacanta ale „milionarilor Canadei” (niste cetateni carora notiunea de „termopan” le este necunoscuta). Asadar, daca te afli vreodata prin imprejurimi (si tine cont ca in Canada imprejurimile sint foooarte mari!), opreste-te in Brockville si ia-ti bilet la o mini-croaziera de o ora si jumatate pe apele lacului, urmata de un prinz compus din fish&chips, o specialitate universala care poate fi savurata pe una din bancile de lemn din port. Varianta numarul doi: imprieteneste-te cu un milionar canadian care sa te invite la o zi de plaja pe ponton si un barbecue in curtea din spatele vilei… (www.1000islands.com)

Nordik SPA

O zi de rasfat la spa este intotdeauna o placere, dar placerea e si mai mare daca spa-ul cu pricina se afla chiar in mijlocul naturii. Pentru senzatii extreme, iti recomand sa vizitezi Nordik Spa iarna (ceea ce nu e greu, avind in vedere ca iarna in Canada tine cam opt luni pe an). Bai calde, reci, fierbinti, sauna finlandeza si cu aburi, cascade, hamacuri, masaj cu pietre calde, ceai aromat, fondue au chocolat, totul in mijlocul padurii canadiene… O zi pare sa nu fie de ajuns! (www.lenordik.com)

Omega Park

Canada e o tara unde animalele sint cei mai buni prieteni ai oamenilor: gradinile sint pline de veverite, seara ies marmotele pe peluze, chiar si curcanii salbatici se plimba linistiti pe strazi. Daca asta se intimpla in mediul urban, imagineaza-ti ce intilniri poti avea intr-o rezervatie naturala, ca Omega Park. Pai, cam toate soiurile de caprioare, cerbi, mufloni si reni care de-abia asteapta sa le intinzi morcovi prin geamul masinii, turme de bizoni odihnindu-se pe iarba, familii de porci mistreti, ursi scaldindu-se in iazuri, lupi albi strecurindu-se printre copaci. Un fel de documentar de la Discovery live si interactiv (poate prea interactiv, avind in vedere ca te poti trezi oricind cu un cap de cerb in masina, cautind morcovi…). De mers mai ales cu copiii, care se vor simti ca-n paradis sau ca in arca lui Noe! (www.parc-omega.com)
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din turism