10 conturi de Instagram ale marilor designeri pe care trebuie să le urmărești

Le admirăm creațiile și îi respectăm ca voci puternice în modă, dar sunt adevărate surse de inspirație și în plan personal, iar conturile lor de Instagram atestă acest fapt.

Pentru a înțelege mai bine trendurile și cum au luat naștere, este bine să cunoaștem și sursa. Ce pasiuni au designerii, de unde le vine inspirația, ce istorie și lifestyle au și de ce domenii artistice sunt interesați? Toate aceste răspunsuri le vei primi de pe conturile lor de Instagram unde fiecare dezvăluie o mică parte a vieții lor.

În spatele prezentărilor de modă și a campaniilor artistice pe care le realizează, se află personalități puternice, colorate, care determină următorii pași în lumea modei. Urmărindu-i, vei fi nu doar mai informată, ci și mai inspirată și pe alocuri amuzată.

Jonathan Anderson (@jonathan.anderson)

Director de creație pentru Loewe și J.W. Anderson, Jonathan are o personalitate profundă care poate fi simțită și în postările eclecticului său cont de Instagram. Feed-ul lui este înțesat cu imagini create pentru ambele branduri, prieteni și colaboratori, dar și personale, din viața sa.

Marc Jacobs (@themarcjacobs)

În spatele unui brand plin de culoare și viață se află un designer care adoră maximalismul mai mult decât am crede. Pentru o doză zilnică de umor, îți recomand pagina lui Marc Jacobs. Conținutul presărat cu look-urile sale din izolare, atât de modă, cât și de beauty, este unul extrem de îndrăzneț și plin de imaginație.

Peter Do (@doxpeter)

Dacă ești o adeptă a designului minimalist, a feed-urilor organizate și clean și a nuanțelor neutre, pagina lui Peter Do, unul dintre cei mai promițători designeri ai momentului, este destinația ideală pentru tine. Pe lângă piese din colecțiile sale și imagini din atelierele de creație, poți admira și instantanee din viața personală alături de animalele sale de companie

Christian Siriano (@csiriano)

Câștigătorul uneia dintre seriile Project Runway și mentorul actual al tinerelor talente din cadrul emisiunii, își folosește în acest moment pagina pentru a-și documenta inițiativele de ajutorare în timpul pandemiei de coronavirus. Când nu schimbă lumea, le îmbracă pe Coco Rocha sau Ashley Graham, printre nenumărate celebrități pe covorul roșu, în cele mai spectaculoase rochii de gală.

Anthony Vaccarello (@anthonyvaccarello)

Directorul de creație YSL este extrem de preocupat de toate aspectele care privesc casa de modă pentru care lucrează, așa cum o arată și feed-ul său plin de ședințe foto. Muzele sale țes cu succes povestea evoluției brandului, momente pe care el le documentează pe profilul său transformându-l într-o mărturie care merită urmărită.

Kerby Jean-Raymond (@kerbito)

Jean Raymond își privește brandul, Pyer Moss, ca pe un proiect de artă experimentală, ceea ce explică stilul său răsunător, extrem de plăcut din punct de vedere estetic. Este un brand inovator care contestă structurile sociale actuale, pune întrebări și naște conversații pertinente menite să schimbe viitorul.

Clare Waight Keller (@clarewaightkeller)

Chiar dacă a părăsit, la începutul lunii aprilie, după trei ani de colaborare, casa de modă Givenchy, fostul director de creație, Clare Waight Keller, este un personaj ce merită urmărit în continuare. Deși nu a dezvăluit încă ce urmează pentru ea, pagina sa face acum o trecere în revistă a anilor petrecuți la Givenchy și este o continuă sursă de inspirație stilistică.

Alber Elbaz (@alberelbaz8)

Alber Elbaz, directorul de creație Lanvin din 2001 până în 2015, este pe punctul de a lua din nou lumea modei cu asalt datorită unui parteneriat cu Richemont, pe care l-a anunțat anul trecut. Vei găsi pe pagina sa nu numai detalii despre această colaborare, ci și instantanee cu el și prietenii lui, meme-uri amuzante, filmări de la evenimente și petreceri, precum și schițe nostime realizate de el.

Kate și Laura Mulleavy (@kateandlauramulleavy)

Surorile care au fondat Rodarte în 2005 împărtășesc un cont de Instagram, cu un feed deosebit de simpatic. Cu o predilecție pentru tot ceea ce înseamnă vintage, feed-ul lor este unul nostalgic, presărat de imagini de modă ale brand-ului lor, dar nu numai, imagini din filme sau cu artiști și cu personalități istorice pe care le admiră, recomandări de cărți și fotografii din copilăria lor. Un pic din toate, pe gustul oricui.

Pierpaolo Piccioli (@pppiccioli)

Cu descrieri demne de un roman, directorul de creație Valentino, Pierpaolo Piccioli, combină în feed imagini cu muzele sale, capturi din backstage și din procesul de creație al brand-ului. Este faimos pentu rochiile couture pline de culoare și tulle pe care le creează sezon după sezon și care au marcat nu numai momente majore pe covorul roșu, dar și nenumărate coperți de reviste.

Citește și:
7 ținute de purtat când lucrezi de acasă, inspirate de Carrie Bradshaw din Sex and the City'

Text: Daria Georgescu
Foto: Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle