Trump renunta la o masura pentru protectia persoanelor transgender

Trump renunta la o masura pentru protectia persoanelor transgender, la aproape un an de cand Barack Obama a facut aceste schimbari.

Trump renunta la o masura pentru protectia persoanelor transgender

La aproape un an de cand Barack Obama a stabilit ca persoanele transgender sa foloseasca in scoli toaleta publica potrivita pentru genul cu care se identifica, noua administratie doreste sa schimbe acest lucru. Astfel, Trump renunta la o masura pentru protectia persoanelor transgender, in special a tinerilor.

Lucrurile devin mai complicate in Statele Unite pe masura ce Donald Trump renunta sau instituie noi masuri ce vizeaza drepturile omului. De aceasta data, el pune in pericol viata persoanelor transgender, in special a copiilor, deoarece vrea sa renunte la masura care permitea, in scoli, folosirea toaletei potrivita genului cu care persoana respectiva se identifica.

Trump a decis ca aceasta nu este o problema federala, ci una care trebuie rezolvata la nivelul fiecarei stat, afectand astfel viata sociala a unei intregi comunitati.

Anularea acestei masuri pune in pericol vietile acestor persoane, deoarece, in urma unui studiu se pare ca 78% din copiii, dar si adultii transgender au suferit deja abuzuri sociale, economice si, evident, emotionale, iar lipsa acestui drept va inrautati lucrurile pentru ei.

In urma studiului efectuat de National Transgender Discrimantion Survey, 35% dintre studenti au suferit abuzuri fizice, iar 12% abuzuri sexuale, ceea ce arata ca politica lui Trump nu se ocupa chiar atat de mult de protectia familiei si a elevilor sau studentilor, ci mai degraba se concentreaza doar pe drepturile anumitor copii.

De ce este atat de importanta aceasta masura? Majoritatea persoanelor transgender care au suferit in copilarie abuzuri fizice sau sexuale ajung, la maturitate, sa incerce sa se sinucida. Astfel, aceasta masura, luata intr-o societate in care lipsesc oricum drepturile pentru comunitatea transgender, va afecta viitorul unor copii.

Citeste si:
Donald Trump si Printesa Diana, o istorie mai putin cunoscuta

Decizia lui Trump a fost desigur aspru criticata de vedete, printre care Beyonce si Caitlyn Jenner, cea care si-a dezvaluit povestea tranzitiei in 2015, in Vanity Fair.

Beyonce si-a aratat sprijinul fata de comunitata transgender intr-un mesaj pe Facebook, prin care ii asigura pe studentii LGBTQ ca nu sunt singuri si, totodata, ii indeamna pe oameni sa se implice.

Caitlyn Jenner pe de alta parte il critica pe Trump, spunand ca aceasta masura este un dezastru, mai ales ca el a promis ca va proteja comunitatea LGBTQ. Ea a publicat de asemenea un video in care isi arata sprijinul fata de studenti si ii incurajeaza spunand ca vor castiga, chiar daca lucrurile nu par a fi in regula acum. Totodata, Caitlyn a spus ca republicanii trebuie sa inteleaga probleme persoanelor transgender, iar ea ii poate ajuta.

Beyonce si Caitlyn Jenner nu au fost, desigur, singurele vedete care au avut ceva de spus impotriva acestei masuri:

Foto: Arhiva Revistei ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din people