Tot ce trebuie să știi despre cea de-a doua rochie de mireasă a Prințesei Diana

Prințesa Diana a purtat una dintre cele mai cunoscute și iconice rochii de mireasă din toate timpurile atunci când s-a căsătorit cu Prințul Charles, în 1981. Dar, ce majoritatea oamenilor nu știu, este că a fost creată și o rochie de rezervă.

Tot ce trebuie să știi despre cea de-a doua rochie de mireasă a Prințesei Diana

Rochia oficială de mireasă a Prințesei Diana a fost creată de cuplul David și Elizabeth Emanuel și a conținut 10.000 de perle, dantelă și o trenă lungă de 25 de metri. Iată ce trebuie să știi despre cea de-a doua rochie a Dianei, semnată tot de soții Emanuel, dar nefinalizată:

A fost creată pentru a înlocui rochia oficială

Pe lângă rochia purtată de Diana în ziua nunții, soții Emanuel au mai creat o dublură pentru a fi expusă la Madame Tussauds, și o altă rochie, de rezervă, dacă design-ul inițial ar fi suferit vreun defect sau dacă o poză cu rochia ar fi fost făcută publică înaintea nunții. „La acea vreme, am vrut să ne asigurăm că rochia va fi o surpriză', le-a spus David celor de la People.

Diana nu a probat-o niciodată, și nici măcar nu a știut de existența ei

„Nu am probat-o niciodată pe Diana. Nici măcar nu am discutat despre ea', a continuat David. „Dacă îmi amintesc bine, probatul unei rochii de rezervă ar fi fost ultimul lucru pe care l-ar fi făcut Diana', le-a spus Elizabeth celor de la CBS News, în 2005. „Era atât de ocupată încât trebuia să planificăm probele în funcție de programul ei. Nu este nicio posibilitate să fi putut să probeze cea de-a doua rochie'.

Design-ul era mult mai simplu

Rochia de rezervă era mult mai simplă decât rochia de mireasă oficială a Prințesei Diana, dar a fost creată din aceeași tafta din mătase ivoar, cu volane în jurul gâtului. De asemenea, includea un decolteu în V mai adânc, mâneci mai scurte, iar partea de jos nu avea o margine din dantelă.

Nu a fost niciodată complet finisată

„Doar trei pătrimi din rochie erau terminate, nu am avut timp să o facem în întregime, broderia și touch-urile finale nu au fost terminate', a adăugat Elizabeth.

A dispărut fără urmă după nuntă

„A stat mult timp în studio, iar apoi a dispărut. Nu știu dacă am vândut-o sau dacă am pus-o în depozit. A fost o perioadă foarte ocupată. Sunt sigură că va apărea într-o zi!', a continuat Elizabeth.

Toți au crezut că a fost licitată

În anul 2005, casa de licitații Cooper Owen a afirmat că a vândut o replică a rochiei de mireasă a Prințesei Diana pentru 90,000 de dolari. Licitatorii au susținut că Prințesa ar fi purtat rochia, dar designerii au confirmat că nici măcar nu a probat vreo rezervă. Pozele au arătat că rochia pusă la vânzare era mult mai similară rochiei originale cu aplicațiile din dantelă și linia decolteului rotunjită, decât varianta simplă, cu linia gâtului mai adâncă, pe care soții Emanuel au creat-o ca și alternativă.

Citește și:
Momentul în care Prințul Charles și-a dat seama că e eclipsat de Prințesa Diana

Foto: Arhiva Revistei ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din people