În contextul unor acuzații de corupție, fostul rege Juan Carlos al Spaniei a părăsit țara

Fostu rege Juan Carlos al Spaniei a decis să plece spre o destinație necunoscută după ce numele său a fost legat de un proces de corupție.

În contextul unor acuzații de corupție, fostul rege Juan Carlos al Spaniei a părăsit țara

Fostul monarh al Spaniei, Juan Carlos, a anunțat că se va auto-exila, trăind de-acum încolo în afara Spaniei, pe fondul unor investigații asupra unor fapte de corupție ce îl vizează. Acesta a trimis o scrisoare fiului său, Regele Felipe al VI-lea, în care îl anunță despre decizia luată.

Ghidat de convingerea de a face ce este mai bun pentru a fi în slujba spaniolilor, a instituţiilor şi a ta, în calitatea de rege, te informez despre decizia mea, la care am reflectat mult, de a mă exila în această perioadă, în afara Spaniei”, scrie fostul rege Juan Carlos, care a abdicat de la tron în 2014, pe fondul unor scandaluri și i-a cedat tronul fiului său. Regele Felipe al VI-lea a acceptat decizia şi i-a mulţumit lui Juan Carlos.

Regele emerit al Spaniei mai scrie în scrisoarea către fiul său: „Cu aceeași dorință de a servi Spania, dorință care mi-a inspirat domnia în fața repercusiunilor generate de anumite evenimente trecute din viața mea privată, vreau să îmi exprim disponibilitatea absolută pentru a contribui la facilitarea exercițiilor funcției tale”.

Recent, au apărut informații cu privire la la transferurile sale de bani dintre o fundație din Panama și un cont al său din Elveția. Fostul monarh ar fi ascuns, prin aceste legături, 65 de milioane de euro, bani obținuți din partea Arabiei Saudite. Juan Carlos, în vârstă de 82 de ani, a declarat că va sta la dispoziția procurorilor în caz ca aceștia vor dori să-l intervieveze.

Regele Juan Carlos al Spaniei și-a început domnia în 1975 după dictatura lui Francisco Franco și a fost considerat multă vreme un simbol al democrației. Acesta a abdicat după aproape 40 de ani de domnie tot ca urmare a unei investigații legate de corupție.

Citește și:
Suri Cruise, fiica lui Tom Cruise și Katie Holmes, apariție inedită pe străzile din New York

Foto: Shutterstock

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din people