Emma Watson publică o scrisoare în sprijinul mișcării pro-avort din Irlanda

Emma Watson a vorbit mereu deschis despre lucrurile în care crede – iar scrisoarea sa pro-avort nu face excepție de la regulă. Actrița le îndeamnă pe femei să continue lupta pentru eliberare în mesajul său.

Emma Watson publică o scrisoare în sprijinul mișcării pro-avort din Irlanda

Avortul a fost legalizat în Irlanda când al optulea Amendament al Constituției irlandeze a fost abrogat pe 18 septembrie, iar Emma Watson a scris o scrisoare pentru revista Porter în sprijinul deciziei. Actrița a făcut referire la Savita Halappenavar, o dentistă indiancă care a murit în 2012 după ce i-a fost refuzat dreptul de a avorta. Deși Savita a avut un avort spontan care a provocat o infecție, nu a fost lăsată să avorteze din cauza unei legi irlandeze din 1982 care protejează si mama și festusul în mod egal. Nu ai vrut să devii imaginea unei mișcări, ai vrut doar o procedură care să îți salveze viața', a spus Emma în scrisoarea sa.

Starul din „Beauty and the Beast' a vorbit despre influența pe care familia Savitei a avut-o în abrogarea legii. Prin amintirea Savitei și regretul simțit în urma morții ei, ei au sprijinit în mod public cauza. O notă de pe monumentul tău memorativ din Dublin spune: ‘Pentru că tu ai adormit, mulți dintre noi ne-am trezit. Acest amendament pune mai multă valoare pe viața unui fetus nenăscut decât pe o ființă umană, iar această întâmplare a trezit o întreagă națiune,' a mai spus actrița în scrioare. Pentru tine, și pentru toate femeile obligate să meargă în Marea Britanie pentru a avorta legal și sigur, justiția a câștigat. Din Argentina până în Polonia, legea împotriva avorturilor periclitează fetele și femeile. Totuși, abrogarea legii care interzicea avortul este doar un început. În memoria ta și pentru eliberarea noastră, continuam să luptăm pentru justiția cu privire la reproducere.'

https://www.instagram.com/p/BoT_-EZFQ8M/?taken-by=emmawatson

Este păcat că a fost nevoie de o tragedie pentru a produce o schimbare în Irlanda, însă tocmai de aceea scrisoare Emmei Watston este importantă pentru femeile din întreaga lume. Deși avortul este legal în momentul de față, există presiuni pentru schimbarea acestui aspect.

Citește și:
Avortul nu e o crimă. Să-l interzici este.

Text: Bianca Margarit
Foto: Arhiva Revistei ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din people