De ce este criticat Chris Pratt pentru credința sa

Chris Pratt vorbește despre valorile sale religioase, după ce Ellen Page a criticat biserica la care merge actorul, spunând că este o biserică împotriva comunității LGBTQ.

De ce este criticat Chris Pratt pentru credința sa

Săptămâna trecută, Ellen Page a postat pe Twitter mai multe mesaje, criticând biserica pe care o frecventează Chris Pratt, actorul vorbind despre
credința sa într-un interviu în cadrul emisiunii The Late Show.

Actrița a scris pe Twitter că biserica pe care o frecventează Chris Pratt este cunoscută drept una care militează împotriva comunității LGBTQ și că ar trebui să vorbească și despre asta: „Oh. K. Um. Dar biserica lui este cunoscută ca fiind anti LGBTQ, deci poate ar trebui să vorbească și despre asta?”

După ce a văzut reacția primită pe Twitter, Ellen Page a continuat cu un alt mesaj: „Dacă ești un actor faimos și aparții unei organizații care detestă un anumit grup de oameni, nu ar trebui să fii surprins dacă cineva se întreabă pur și simplu de ce nu se vorbește și despre asta. Să fii împotriva LGBTQ este greșit, nu există două părți. Daunele create pot fi foarte grave.”

Actrița a scris și un îndemn, spunând că toți ar trebui să ascultăm poveștile comunității LGBTQ+ și să avem compasiune.

Chris Pratt se pare că frecventează Biserica Zoe în Los Angeles, iar aceasta este condusă de pastorul Chad Veach. Acesta a declarat în martie 2018, pentru New York Times, că își conduce biserica după modelul lui Hillsong, o biserică creștină fondată în Australia în 1983 de către Brian Houston și Bobbie Houston.

Potrivit E! News, Brian a publicat în august 2015 o postare numită „Do I love Gay People?” (Iubesc oamenii gay?, n.r.). El a scris atunci că Biserica Hillsong îi primește pe toți oamenii, însă nu susține toate stilurile de viață. Acesta a explicat că în comunitatea lor nu există persoane gay (de care să știe) care să dețină poziții de conducere, plătite sau nu. „Îmi dau seama că această frază îi supără pe mulți oameni, de ambele părți ale discuției, iar asta arată complexitatea problemei pentru bisericile din întreaga lume.”

Cu toate acestea, pe site-ul Bisercii Zoe, cea pe care o frecventează Chris Pratt, scrie că această biserică este deschisă pentru orice persoană, indiferent de locul în care se află în călătoria sa, sperând că toți cei care o frecventează se vor simți iubiți.

Chris Pratt a aflat de comentariile făcute de Ellen Page și a postat un mesaj pe Instagram Story.

„S-a sugerat recent că aparțin unei biserici care ‘urăște un anumit grup de persoane’ și este ‘cunoscută drept anti-LGBTQ’. Nimic nu ar putea fi mai departe de adevăr. Merg la o biserică care își deschide ușile pentru toată lumea.”

„În ciuda a ceea ce Biblia spune despre divorț, comunitatea de la biserică mi-a fost alături la fiecare pas, fără să mă judece. Ei m-au ajutat foarte mult oferindu-mi iubire și sprijin. Este ceea ce am văzut că fac pentru ceilalți de nenumărate ori, indiferent de orientarea sexuală, rasă sau gen.”

„Credința mea este importantă pentru mine, dar o biserică nu mă definește pe mine sau viața mea și nu sunt un purtător de cuvânt pentru nicio biserică și pentru niciun grup de oameni. Valorile sunt cele care mă definesc pe mine. Avem nevoie de mai puțină ură în această lume, nu de mai multă. Sunt un om care crede că toată lumea are dreptul să iubească pe cine vrea, fără să fie judecat de alte persoane”, a adăugat Chris Pratt.

„Asta este ceea ce mă ghidează în viață. El este Dumnezeul Iubirii, Acceptării și al Iertării. Ura nu are loc în viața mea sau în această lume”, a continuat actorul.

Citește și:
Ce am aflat despre Chris Pratt din cartea scrisa de fosta lui sotie, Anna Faris

Foto: Arhiva Revistei ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din people